начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Автомобилът ми е извън страната - трябва да го върна

Казуси за недвижими имоти

Автомобилът ми е извън страната - трябва да го върна

Мнениеот michael2002 » 06 Окт 2009, 15:05

Добър ден,
преди две години си дадох личния автомобил за ползване на един приятел от Турция. Направих му нотарилно заверено пълномощно без да го ограничавам с някакъв срок. Като си мислех, че след 6 месеца той ще ми докара автомобила. Обаче! той решава, че има проблеми и 'забравя' да се върне в България с автомобила ми при положение, че 6те месеца са изтекли. Бих искал съвет относно, какво мога да направя за да си върна автомобила в България без да се налага да го вкарвам в затвора (много добри приятели сме с баща му). Предварително благодаря за информацията, която ще ми споделите.
michael2002
Нов потребител

Re: Автомобилът ми е извън страната - трябва да го върна

Мнениеот milletti » 06 Окт 2009, 15:49

Ами, говорете с баща му. А ще си върнете автомобила, като отидете до Турция и си го вземете.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот michael2002 » 06 Окт 2009, 16:12

Просто не искам баща му да разбира защото здравословното му състояние е много крехко, а той е много честен човек и това определено ще му докара трети инфаркт. Аз си мислех нещо от рода попълвам някакво заявление в навето МВР, те го пращат на тяхното там, после МВРто на Турция го хващат конфискуват му колата и аз отивам да си я взема.
michael2002
Нов потребител

Мнениеот rts » 08 Окт 2009, 18:27

Не знам как е в Турция, но в България полицията не се занимава с "хващане" на лица, за които няма основателно предположение, че са извършили престъпление.
Предполагам, че у съседите не е по-различно.
Освен това, българската Полиция няма основание да иска помощ от Турската, щом не става въпрос за престъпление.
Нямате ли връзка с "приятеля" си ?
Ако нямате връзка, остава да се жалвате в Полицията и да обявите автомобила си за издирване - но не съм сигурна дали ще го издирват в чужбина.
rts
Активен потребител

Назад към Имотни казуси