начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Възможно ли е ?

Казуси за недвижими имоти

Възможно ли е ?

Мнениеот tux4ev77 » 12 Сеп 2009, 22:43

Уважаеми,
Без да търся консултативни отговори, моля да ме осветлите, възможно ли е общината да замени земи, принадлежащи на физическо лице с други земи, тъй като тези първите й били нужни, при това без знанието и съгласието на физическото лице.
Иначе казано - семейството ми имаше земи в близост до магистрала. Наскоро научих, че те били "заменени" с други, на ....... си, тъй като тези първите трябвали на общината.
Ако това е нередно, моля да ми посочите в кои нормативни документи да си направя справка.
Благодаря предварително.
Никой не би се решил на такава рискована постъпка, но инспектор Тюхчев - би !
tux4ev77
Младши потребител

Re: Възможно ли е ?

Мнениеот andy70 » 12 Сеп 2009, 23:20

Може!
Закон за общинската собственост, глава трета, чл.21-33 - ПРИНУДИТЕЛНО ОТЧУЖДАВАНЕ НА ИМОТИ - ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ОБЩИНСКИ НУЖДИ
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот zlostar » 12 Сеп 2009, 23:41

andy70 написа:Може!
Закон за общинската собственост, глава трета, чл.21-33 - ПРИНУДИТЕЛНО ОТЧУЖДАВАНЕ НА ИМОТИ - ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ОБЩИНСКИ НУЖДИ

Сигурен ли сте, че отговорът ви е точен до човека, защото там където вие цитирате се говори за принудително отчуждаване срещу пари, а не за принудителна замяна. А и в цитираните от вас текстове е посочена процедура, която не е тайна, тоест-недоволния може да обжалва, а питащият пише , че май не са го уведомили никъде.
zlostar
Потребител

Мнениеот andy70 » 13 Сеп 2009, 00:09

Ако земите са били включени в проект за уедряване по ЗСПЗЗ - може да бъдат и заменени - чл.40 ЗОС.
А справката, която трябва да направи тухчев77, е в отдел Общинска собственост и там да види основанието за замяната, а не в интернет.
Не се знае дали само неговото семейство е собственик на земята.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот tux4ev77 » 13 Сеп 2009, 22:57

Благодаря за вниманието.
Накратко.
Земите са наследствени и са собственост на майката на съпругата ми и на нейни 2 бр. племеннички.
Нито ние, нито племенничките живеем в този край на България.
Наскоро, преди около месец решихме да проверим какво става с парцелите, независимо, че са ІХ-та категория. Според скиците, които видях, парцелите са покрай път. На картата от 2004г. същият е обозначен като "Първокласен път".
Повод за проверката беше, че племенничките си дойдоха за малко в България (доучват в чужбина). Обадиха се, че земите вече не са наши земи, а са заменени с други.
Съжалявам, че питам неподготвен, но това ме втрещи.
Предстои пътуване до мястото, но проблемът е естествено отпуската.

Никой за нищо не е бил дори просто информиран.

P.S. Пътят, естествено, не е разширяван. Според двете момичета, на два от парцелите има заведения и паркинг.

Благодаря за съветите.
Никой не би се решил на такава рискована постъпка, но инспектор Тюхчев - би !
tux4ev77
Младши потребител

Мнениеот namakak » 13 Сеп 2009, 23:30

Понеже в БГ всичко е възможно изниква въпросът има ли Областна собственост :roll:
Кога ще почивааааам :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот Гост. » 14 Сеп 2009, 02:45

Анди, това с уедряването не става така лесно, както го твърдиш.
От друга страна- никой не се интересува от имота, със сигурност е реституиран, вече застроен?!( промяна предназначение...)
Имам немалки резерви по отношение твърдението ти.

Без да се отиде на място и да се направят всички справки, за да се проучи историята никой не е в състояние да даде становище. Категорично, при това.

Тюхчев ( филмът е готин), с двете седмици, - ще ви се наложи отново да излезете в отпуск- поради временна неработоспособност или неплатен. В противен случай - адвокат е Вашето решение.
Гост.
Старши потребител

Назад към Имотни казуси