начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

земеделски земи

Казуси за недвижими имоти

земеделски земи

Мнениеот malinamilusheva » 29 Авг 2009, 12:50

Колеги, моля да ми кажете какви са правните последици от обявяване нищожността на влязло в сила решение на комисия по земеделие и гори по което има издаден констативен нотариален акт.Следва ли и той да бъде обявен за нищожен.Водя дело по новия закон за собств.и ползуването на земеделските земи.Стигнах до ВАС и искам да използувам нищожността като мотив за вращане
на първа инстанция.Решението страда действително от много пороци ,които не са попречили на ОСЗГ да го постанови.Пред първа инстанция този въпрос не е повдиган.Мисля,че ОСЗГ няма да се произнесе повторно по нищожно решение
Последна промяна malinamilusheva на 29 Авг 2009, 18:12, променена общо 1 път
malinamilusheva
Младши потребител

Re: земеделски земи

Мнениеот Гост. » 29 Авг 2009, 17:27

Вижте 537 ГПК( ще е съединен с друг иск, вероятно 124) - отмяна, но зависи от детайлите.
Дайте повече информация.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 29 Авг 2009, 18:33

Вижте, нищожността поначало не влече никакви правни последици, поради което на нея можете да се позовете във всеки момент и във всяко производство, в т. ч. и във всяка от фазите на съд. производство и без да сте я обявили за такава в самостоятелно производство.
Не знам, обаче, защо ви казвам това- вие сте адвокат, защитавате клиента си пред Върховен съд и следва да го знаете- та това е А- то и В- то в университета, нали така?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот namakak » 29 Авг 2009, 20:17

Грешка ли е била тази нищожност?
Добре,добре,търсете мотив в незакосъобразността,порочността и необусноваността.Все някога ще приключи и вие ще спечелите.
Разгледахте ли обстойно и обусновано мотивите на обнародване и допълнение :mrgreen: :roll:
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Имотни казуси