начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Как се узаконява къща - основно жилище

Казуси за недвижими имоти

Как се узаконява къща - основно жилище

Мнениеот argira » 15 Авг 2009, 23:43

Имам къща,която има документи за строеж ,но е надстроена с един етаж и се води незаконна.Тя е моят дом,основно жилище,за което си плащам данъците.Строена е през 1992год. Последните 10 год. подавам молби в районното кметство ,но и досега съм на ниво "Молба".Какво трябва да направя,за да задвижа процеса.Може би ми трябва "Адвокат по имоти"?Аз съм от Варна.
argira
Нов потребител

Re: Как се узаконява къща - основно жилище

Мнениеот zelen » 16 Авг 2009, 12:04

argira написа:Имам къща,която има документи за строеж ,но е надстроена с един етаж и се води незаконна.Тя е моят дом,основно жилище,за което си плащам данъците.Строена е през 1992год. Последните 10 год. подавам молби в районното кметство ,но и досега съм на ниво "Молба".Какво трябва да направя,за да задвижа процеса.Може би ми трябва "Адвокат по имоти"?Аз съм от Варна.

Здравейте, няма невъзможни неща - живеете в Бг.
Трябва ви адвокат, освен " по имоти ", но и практикуващ " по ЗУТ ".
Ако за 10 години самостоятелна работа нямате успех, очевидно става въпрос за
други , непонятни за вас , неща.
zelen
Потребител

Мнениеот magodeoz » 18 Авг 2009, 01:59

Не ви трябва адвокат. Трябва ви архитект. Пак започва с "А", но е по-различно.
Между другото, това дали една постройка ви е основно жилище или не, и дали плащате данъци или не плащате, няма абсолютно никакво значение, когато става въпрос за законност на строежа.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот zelen » 18 Авг 2009, 07:05

magodeoz написа:Не ви трябва адвокат. Трябва ви архитект. Пак започва с "А", но е по-различно...

Да се дават такива непоискани съвети в правен форум едва ли е индикация за делови приоритети...
Професионално ми се налага да се срещам и с архитекти, за които дори ми е трудно да кажа, че са добри в своята си част! Да си архитект не означава само да можеш да чертаеш - означава преди всичко да си способен да не предизвикваш други, в т.ч. и адвокати с непремерените си изказвания.
Защото после ние оправяме вашата работа!

От такова изказване си затвърждавам убеждението, че и на архитектите им трябва адвокат, за да ги учи кога какво да говорят/пишат, за да не се излагат.

Познавам лично няколко ваши колеги, които преди година мислеха като вас - че са първа писта и само след няколко съдебни дела започнаха да разбират, че светът не се върти около тях, а те трябва да се съобразяват с други, по-разумни от тях! :!:
zelen
Потребител

Мнениеот magodeoz » 18 Авг 2009, 09:39

Аз лично нямам нищо против както едните, така и другите.
Не мога да разбера нападките срещу нечие мнение в открит форум, пък и не смятам, че трябва да ги приема лично – защо решихте, че съм архитект, при това с "делови приоритети" във форума?
Във всеки случай такъв начин на общуване не подхожда нито на архитекти, нито на адвокати, особено на "по-разумните" от тях, за да "не се излагат".
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот argira » 19 Авг 2009, 11:08

Здравейте отново! Съжалявам,че сам предизвикала този малък спор между архитекти и адвокати.Молбата ми е някои да ме насочи към добър архитект във Варна за изготвяне на необходимите документи за узаконяване. Новото,което научих е ,че попадам в лилава зона "за малки и средни предприятия" според новия градоустроиствен план на гр.Варна -"ТПО-Варна".Това помага ли ми по някакъв начин? При това ново положение имам ли право на построики за малък бизнес? Благодаря!
argira
Нов потребител

Назад към Имотни казуси