начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Вписване на искова молба

Казуси за недвижими имоти

Вписване на искова молба

Мнениеот stoianov7 » 12 Дек 2007, 15:33

може ли да ми помогнете по следния казус :
Лице придобива имот с постановление за възлагане от Съдия изпълнител след извършена цесия между него и банката кредитор .Преди влизане в сила на постановлението за възлагане , длъжника прави вписване на искова молба на осн.чл.26 ЗЗД за разваляне договора за цесия . Делото не е приключило . Въпроса ми е как може да се заличи вписването на исковата молба след като няма влязъл в сила съдебен акт .
stoianov7
Младши потребител

Re: Вписване на искова молба

Мнениеот Magnollia » 12 Дек 2007, 16:32

stoianov7 написа:може ли да ми помогнете по следния казус :
Лице придобива имот с постановление за възлагане от Съдия изпълнител след извършена цесия между него и банката кредитор .Преди влизане в сила на постановлението за възлагане , длъжника прави вписване на искова молба на осн.чл.26 ЗЗД за разваляне договора за цесия . Делото не е приключило . Въпроса ми е как може да се заличи вписването на исковата молба след като няма влязъл в сила съдебен акт .

На основание чл.26 от ЗЗД? На кое от основанията? И не може само така да е формулиран иска.

Вписването не може да се заличи докато делото е висящо.

Извинявам се предварително, но ми е странно как длъжника може да иска обявяване на договора за цесия за нищожен. Той не е страна. Само дължи. Сега би следвало да дължи на друг. Това е!
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот stoianov7 » 12 Дек 2007, 16:44

всъщност цесията се атакува от трето лице което е дало обезпечението по кредита .Основанието е , че не е уведомено от банката за прехвърляне на вземането .Проблема е , че цесията има за предмет вземане , а не недвижим имот и не би трябвало въобше да бъде вписана исковата молба .
stoianov7
Младши потребител

Мнениеот stoianov7 » 12 Дек 2007, 16:45

всъщност цесията се атакува от трето лице което е дало обезпечението по кредита .Основанието е , че не е уведомено от банката за прехвърляне на вземането .Проблема е , че цесията има за предмет вземане , а не недвижим имот и не би трябвало въобше да бъде вписана исковата молба .
stoianov7
Младши потребител

Назад към Имотни казуси