начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Може ли пълномощно без декларации

Казуси за недвижими имоти

Може ли пълномощно без декларации

Мнениеот olioniko » 05 Ное 2007, 19:59

Продавач на земеделски ниви, чийто собственици са той и брат му, има пълномощно за продажба от брат си, но НЯМА ДЕКЛАРАЦИИ по Чл. 25 и Чл.264 от брат си който бил в чужбина.

Може ли да се продадат тези зем.земи без декларации или нотариусът просто ще ни върне ?

Мерси за бърз отговор - утре имаме среща пред нотариус
olioniko
Младши потребител

Мнениеот alena_ » 05 Ное 2007, 20:05

Няма начин да изповядате сделката без тези декларации.
alena_
Потребител

Мнениеот olioniko » 05 Ное 2007, 21:01

Някои казват че можело - зависело от практиката на района в който се изповядва сделката . Правело се една декларация по чл. 87 от пълномощника която замествала другите

Не съм юрист - затова питам.
Последна промяна olioniko на 06 Ное 2007, 00:48, променена общо 1 път
olioniko
Младши потребител

Мнениеот alena_ » 05 Ное 2007, 21:15

Да приемем, че продавачът може да подпише и завери такава декларация, но пълномощникът в какво качество ще направи това, ще трябва да декларира данни от чуждо име.
alena_
Потребител

Мнениеот karanedeff » 05 Ное 2007, 22:07

olioniko, с пълномощното, в съответното данъчно и искаш да ти се издаде удостоверние за липсата или наличие на данъчни задължения на съответния упълномощител. Или той - упълномощителя, попълва и подписва деклалацията, заверява я нотариално и ти я праща.
УСПЕХ!
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот olioniko » 06 Ное 2007, 00:53

Мерси на всички за мненията. Утре просто ще потърся нотариус който е съгласен да изповяда сделката (то голямата сделка - 12 декара ниви) без декларациите и който мисли че ще мине така през службата по вписвания и райония съд. Има риск, но пък за утре нямам друга работа освен тази.
karanedeff написа:olioniko, с пълномощното, в съответното данъчно и искаш да ти се издаде удостоверние за липсата или наличие на данъчни задължения на съответния упълномощител. Или той - упълномощителя, попълва и подписва деклалацията, заверява я нотариално и ти я праща.
УСПЕХ!

Съгласен съм за данъчните задължения - това е едната декларация. Ама другата е за гражданско състояние - нея дали ще ми я дадат в общината (служба ЕСГРАОН май беше) ?
olioniko
Младши потребител

Мнениеот olioniko » 06 Ное 2007, 00:59

alena_ написа:Да приемем, че продавачът може да подпише и завери такава декларация, но пълномощникът в какво качество ще направи това, ще трябва да декларира данни от чуждо име.

Да, именно пълномощника попълва и подписва тази декларация. И на мен не ми е ясно, ама така ставало в някои райони - например в Добрич.
olioniko
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 06 Ное 2007, 02:09

olioniko написа:Някои казват че можело - зависело от практиката на района в който се изповядва сделката . Правело се една декларация по чл. 87 от пълномощника която замествала другите

Не съм юрист - затова питам.

Не е възможно без декларация по чл.264,ал.1 от ДОПК и чл.25,ал.7 от ЗННД.Първия екдземпляр от декл.по чл.264,ал.1 отива в Служба по вписванията.Втория екземпляр от тази декларация,заедно с декларацията по чл.25,ал.7 от ЗННД остава в нотариалното дело.
Ако нотариуса "си затвори очите" и разреши пълномощника да разпише декларациите от името на упълномощителя е друг въпрос.
В нашия район нотариуса допуска разписване на декларациите от пълномощника единствено ,ако същия се явява с пълномощно от чужда страна,преведено и с легализиран апостил.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Имотни казуси