начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Казуси за недвижими имоти

МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Мнениеот sybka_kad » 21 Май 2007, 10:44

здравейте, юристи
аз съм невежа по отношение на правните науки и моля за разяснение
през 1987 г е отчужден имот, от който притежавахме по 100 кв.м. идеална част със сестра ми- съответно ни изплатиха по 800 лв
родителите, притежаващи останалите 89 кв.м и къщата ги обезщетиха с 2 апартамента- единия двустаен и 3стаен за едната им дъщеря
има ли шансове да си възстановим собствеността на тези 200 кв.м при положение,че в момента мястото е празно
на молбата ни за отмяна на отчуждаването Общината отговори с отказ
моля ако някой има идея да я сподели, или желание да се бори заедно с нас да ни уведоми
sybka_kad
Нов потребител

Re: МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Мнениеот error » 21 Май 2007, 11:55

sybka_kad написа:има ли шансове да си възстановим собствеността на тези 200 кв.м при положение,че в момента мястото е празно

Според мен, нямате никакви шансове. Мястото е било отчуждено по реда на ЗТСУ. Двама от съсобствениците са получили имотно обезщетение, а двама - парично. Очевидно не сте в хипотезата на ЗВСОНИ по ЗТСУ, ЗПИНМ и пр., а и сроковете по този закон са изтекли.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот mibora » 23 Май 2007, 06:17

Опитайте да се снабдите със заповедта за отчуждаване,огледайте я хубаво за пороци, и ако има сериозен порок(напр.подписана е от некомпетентен орган,което често се е случвало в онези години), можете да искате прогласяване на нищожността й, което не е ограничено със срокове.Успех.
mibora
Потребител

Re: МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Мнениеот sybka_kad » 02 Ное 2007, 12:11

Моля отново за помощ

Закона за реституция на градска совственост позволява ли възстановяване на идеална част от парцел земя
парцела е 560м2 , идеалната част е 289 м2
sybka_kad
Нов потребител

Назад към Имотни казуси