начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Има ли законно основание

Казуси за недвижими имоти

Има ли законно основание

Мнениеот kostova52 » 05 Окт 2007, 14:39

Преди три години закупих дворно място, в което имаше ( и продължава) постройка тухлена не масивна, представляваща две стаи и тоалетна.В Нот.акт при закупуването е отбелязано, че купувам дворното място ведно с подобренията в него и нищо повече.На скицата издадена ми от служба ТСУ тази постройка е нанесена като съществуваща и пише дворно място и съществуваща постройка от .....кв.м.В данъчната служба също се плаща данък за нея още от преди нас.Наскоро служба ТСУ ми издаде удостоверение, че в дворното място има същест.постройка, което да ми посслужи пред Енергото за ток.
Въпросът ми е :Мога ли въз основа на всички тези неща за въпросният имот да си издам нов нотариален акт , в които вместо думичката подобрения да пише конкретно жилищна постройка или нещо подобно,.............естествено , че това ще стане с адвокат, но искам да знам дали има изобщо смисъл.Благодаря !
kostova52
Младши потребител

Мнениеот vanvan » 05 Окт 2007, 15:43

Ако постройката ви е търпима,можете.
vanvan
Младши потребител

Мнениеот Trapped » 05 Окт 2007, 17:58

Ти на всяка манджа мерудия ли си или просто ти е сбъркана хромозомата?
:lol:
Къде е писано това за "абонамента"?
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот georgi07 » 08 Окт 2007, 12:13

Предполагам, че вашата постройка е незаконна-затова не е включена в нот. акт.Да не ви бърка, че я има на скицата и има ток и вода-това не я прави законна.Трябва да опитате да извадите за нея Удостоверение за търпимост /прочотете пар. 16 от ЗУТ/.За целта следва да ангажирате не адвокат, а консултантска фирма в строителството.
georgi07
Потребител

Мнениеот dask » 08 Окт 2007, 12:38

Георги,
бихте ли ни препоръчали и конкретна "консултантска" фирма, но по-възможност да не е пряко или косвено свързана с няколкото "Главбулгарстрой"-я или "кръжеца" на Р. Овч. :D
dask
Потребител

Назад към Имотни казуси