начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

съгласие на собственици от етажна собственост

Казуси за недвижими имоти

съгласие на собственици от етажна собственост

Мнениеот diksii » 03 Сеп 2007, 16:56

Какъв текст трябва да съдържа декларацията за съгласие на собствениците от етажната собственост при усвояване на част от терасата към апартамент? Не съм юрист, затова моля ако е възможно да ме насочите в кой нормативен документ да прочета.
Предварително благодаря!
diksii
Нов потребител

Мнениеот amateur » 03 Сеп 2007, 17:53

Абе Diksii, каква декларация, какви пет лева? Погледни във всеки един квартал в София, а предполагам, че така е навсякъде - 90 % от терасите са усвоени. Нали не си мислиш, че някой ще се занимава да ти иска съгласие от съседите. Ами ако случайно сте в лоши отношения с комшията отгоре, да речем, и ти му съобщиш, че от него зависи дали да си усвоиш терасата....нали се сещаш, че никога няма да го направиш. Усвоявай и да не ти пука. Само гледай да не вдигаш много шум...нали така....че най-много мразим някой да ми пробива, реже и чука на главата в събота и неделя...
amateur
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 03 Сеп 2007, 18:02

Така нареченото "усвояване" на тераса е уредено в ЗУТ. Законът не е от най-приятните за четене.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот civilista » 03 Сеп 2007, 20:56

Така нареченото "усвояване" на тераса е уредено в ЗУТ. Законът не е от най-приятните за четене.

Защо така смятата, колега :?: Това е законът, който винаги те изненадва с неотрити досега територии. Адвокати с 30 - годишен стаж по вещно или облигационно твърдят, че и до днес откриват нова нища в ЗС или ЗЗД, а какво остава за тези, които се занимават със ЗУТ. На питащия може да му е приятно да чете ЗУТ, и на мен ми е приятно да чета неща, които не се опитвам или не мога да разбера.
BTW, diksii, за остъкляване на тераси не се иска разрешение за строеж и процедурата е по-лека. Ако не можеш да си позволиш или не искаш :? адвокат, просто попитай в общината дали имат особени изисквания относно разрешаване ползването на "строежа", че във всяко село са си с особени разбирания.
civilista
Младши потребител

Назад към Имотни казуси