начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Удостоверение за вещни тежести?/

Казуси за недвижими имоти

Удостоверение за вещни тежести?/

Мнениеот Maryetta » 20 Юли 2007, 19:54

Здравейте имам един кратък въпрос. Пуснах документи за това удостоверение в АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯ, но сега ми казаха , че трябвало да послужи за пред 2 различни инстанции. Да са две. Аз в самото заявление съм писала..да послужи пред...само едната. Ще е готово в понеделник, а за тогава трябва и другото. Може ли на базата на едното от Агенцията да заверят или направят нещо за да получа и за другата инстанция, без да се налага да подавам ново заявление и да чакам пак 7 дни?

Ако някой има идея ще му бъда безкрайно благодарна...

Приятна почивка на всички ;)
Maryetta
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 20 Юли 2007, 20:31

Мисля, че изобщо не пречи да коригираш молбата си, като запишеш че ти трябват ДВА БРОЯ удостоверения и преди да ги получиш, да представиш ОЩЕ ЕДНА ВНОСНА БЕЛЕЖКА за т.нар.второ удостоверение...вероятно следва да обясниш на съдията по вписванията за "недоразумението", в което си изпаднала, че вместо едно, ти трябват две и т.н. бла-бла-бла...за да се "подмажеш" малко...УСПЕХ! :D :D :D В нашият район това не е никакъв проблем, мисля че и при теб ще е така...
sluncho
Младши потребител

Мнениеот Maryetta » 20 Юли 2007, 20:35

Благодаря Ви за отговора, но молбата ми вече е подадена и в понеделник ще получавам едното...ако направя копие и него го заверя нотариално дали нама да послужи и пред другата банка..чудя се...според мен може...нали на самото удостоверение има актуална дата...и двете инстанции са банки ...какво мислите ?
Maryetta
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 20 Юли 2007, 20:39

Мисля, че няма да стане, защото съм работила за БАНКА и искат ОРИГИНАЛ...независимо, че ако Ви отпуснат кредита, за самата сделка ще Ви трябва едно.../а сега е само за кандидатстването/, а след вписването на ипотеката, ще Ви поискат, че същата е първа и единствена...за да си получите паритеВсе пак, попитайте във втората БАНКА или просто се подгответе да платите две такси за ДВА ИДЕНТИЧНИ ДОКУМЕНТА!!!! :x :x :x :cry:
sluncho
Младши потребител

Мнениеот Maryetta » 20 Юли 2007, 20:47

Най вероятно така ще стане..лощото е , че незнамдали знаете, но таксите за експресни поръчки са се вдигнали много..отднес за понеделник 50 лв... включете и банковия превод 4.00 лв на юридическо лице ... :roll:
Maryetta
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 20 Юли 2007, 21:29

Разбира се, че знам...това е от поне 2 - 3 седмици, но в нашата държава вече абсолютно всичко е възможно, като вземам повод и от други, далеч по-странни и невъзможни на пръв поглед неща...но живеем тук, все пак... май горе :twisted: :roll: :evil: ще ни бъде по-лесно, всечко все пак с времето си...приятен уикенд! :D
sluncho
Младши потребител

Тежести

Мнениеот zveti1980 » 21 Юли 2007, 09:45

Мисля, че няма да имаш проблем с нотариално зaверен препис, особено имайки впредвид факта, че в момента Удостоверението ти е нужно за кредитен съвет. Масово хората кандидатстват за кредит в повече от една банка или банкова институция и не си вадят за всяка отделно удостоверение. Ако ти разрешат кредита, така или иначе ще имаш поне още 1 или 2 удостоверения, които трябва да представиш, 1 в деня на сделката и едно след вписване на ипотеката.
zveti1980
Младши потребител

Назад към Имотни казуси