Здравейте, искам да попитам дали неплатените сметки на стария собственик стават мое задължение след закупуването на недвижим имот(апартамент)?В конкретния случай фирмата за топлинно счетоводство отказва да ми направи годишен отчет заради неплатени годишни такси от стария собственик.Тези задължения имат ли срок на давност?
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 25 Яну 2025, 23:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
длъжен ли съм да плащам сметките на стария собственик
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
А старият собственик подписал ли Ви е декларация, че няма непокрити задължения за комунални услуги и евентуално, че ще Ви дължи обезщетение, ако има такива.
- seven
- Нов потребител
Абе тия сметки да не са сервитути, че да лежат върху имота?!
Я бой по кофите на монополистите...
Ама на никой "не му се занимава" пък всеки иска все пак да има ток и вода и отопление... а не да седи на студено и тъмно докато правото възтържествува .... и затова си плащат хората като православни църковнослужители...
Ехх бедни ми Клавдий, защо не ти се падна Славейков /примерно /
на кандидатстудентския изпит... сега щеше да си инженер /също примерно/....
Я бой по кофите на монополистите...
Ама на никой "не му се занимава" пък всеки иска все пак да има ток и вода и отопление... а не да седи на студено и тъмно докато правото възтържествува .... и затова си плащат хората като православни църковнослужители...
Ехх бедни ми Клавдий, защо не ти се падна Славейков /примерно /
на кандидатстудентския изпит... сега щеше да си инженер /също примерно/....
- Clavdivs.
- Потребител
seven написа:А старият собственик подписал ли Ви е декларация, че няма непокрити задължения за комунални услуги и евентуално, че ще Ви дължи обезщетение, ако има такива.
А какво пише в чл.44 от ЗЗД и какво е правното значение на такава декларация ?
-
gudio - Активен потребител
Правното значение е, че ако не отговаря на истината е основание за търсене на наказателна отговорност по чл. 313 НК
Ако въпросът не е изрично уреден с прехвърлителния акт и купувачът-собственик плати може да иска връщане на даденото на основание чл.59 ЗЗД.Мисля, че има и други способи за защита, но сега това ми идва на ум....
Ако въпросът не е изрично уреден с прехвърлителния акт и купувачът-собственик плати може да иска връщане на даденото на основание чл.59 ЗЗД.Мисля, че има и други способи за защита, но сега това ми идва на ум....
- vesselincho
- Младши потребител
vesselincho написа:Правното значение е, че ако не отговаря на истината е основание за търсене на наказателна отговорност по чл. 313 НК
хахахааахаахах хахахахахаха
колега я вземете си попрочетете 313 от НК. хахахахахахаха
А аз мислех, че е нещо да се върже субктивната страна... хахахахахаха
Пък то какво било ....
- Clavdivs.
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|