начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

пълномощни от чужбина

Казуси за недвижими имоти

пълномощни от чужбина

Мнениеот vili111 » 14 Юни 2007, 11:35

Здравейте!Тук и друг път сте помагали,така че да Ви питам възможно ли е сестра ми и мъжа й, които живеят в чужбина, да упълномощят майка ми да дари имот,който е тяхно СИО в България на мене? Знам,че стана много завъртяно, но ми е необходимо имот , който е идеална част да се прехвърли на мене по някакъв начин и аз да се занимавам с другите му проблеми.Та те от чужбина как да ми го прехвърлят не знам по друг начин.
Майка ми не е BG гражданин, не знам дали има значение - имота е земеделска земя.
Мерси много!
vili111
Младши потребител

Мнениеот svetulka » 14 Юни 2007, 13:01

Да, възможно е. Пълномощното трябва да се изготви на езика на страната, в която живеят, да се завери при нотариус в същата страна, да му се сложи апостил и когато пристигне в България, да се преведе и легализира. По-лесен начин, с който се избягва цялата процедура, е да се изготви направо на български език и да се завери при българския консул, ако има такъв. Успех
svetulka
Младши потребител

Мнениеот lawhope » 14 Юни 2007, 14:26

Съгласно Хагската конвенция , по която РБългария е също страна , пълномощните от чужбина , дадени от български граждани , е достатъчно да се заверят само в съответния консулски отдел на РБ.Друго нищо не се изисква-нито преводи , нито легализация , камо ли АПОСТИЛ!
lawhope
Потребител

Мнениеот vili111 » 14 Юни 2007, 15:10

Мерси за отговорите.А с тези пълномощни майка ми дали може да го прехвърли не на мен, а на трето лице , ако се пише в тях за всякакъв вид прехвърляне и въобще разпореждане с имота както намери за добре или нещо такова беше.Защото на трето лице с дарение не става-просто няма такива,които да се съгласят, а със замяна се прехвърля, доколкото съм запозната.
vili111
Младши потребител

Назад към Имотни казуси