начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ВЪЗБРАНА

Казуси за недвижими имоти

ВЪЗБРАНА

Мнениеот betina » 12 Юни 2007, 17:23

1.При завеждането на иск по чл. 310 ГПК какви документи трябва да приложа, удостоверяващи собствеността на ответника, върху които ще искам налагане на обезпечителна мярка - възбрана? Предполагам, че само компютърна справка от Агенция по вписванията не е достатъчна. Не ми разрешиха да снимам НА на ответника, защото не съм била страна по него. Може би трябва да се снабдя със съдебно удостоверие и след това с удостоверение от Агенция по вписванията или НАП, където би трябвало да я обявен имота. Как процедирате?
2. Делото е заведено срещу физическо лице. Може ли да се иска възбрана на имот собственост на ЕООД, чийто собственик и управител е той.
Моля за разяснения!
betina
Потребител

Мнениеот ralitsa » 12 Юни 2007, 17:33

Щом делото е срещу физическо лице, не можете да възбранявате имот на ЕООД-то. Ще Ви трябва препис от НА, поискайте го от Сл. по Вп., не могат да Ви откажат, точен адрес за призоваване на ФЛ, понякога искат и скица от Службата по кадастъра (там където има изработенви нови кадастрални планове), та си го набавете и него... Не трябва да вадите и прилагате удостоверение за тежести...Таксата з а възбрана мисля беше 15 лева, вижте го пак..
ralitsa
Потребител

Мнениеот oho_boho » 12 Юни 2007, 17:39

ralitsa написа:Щом делото е срещу физическо лице, не можете да възбранявате имот на ЕООД-то.

А, не с лошо, че ей-сигинка ще се развихри Mi-Lena!
oho_boho
Потребител

Мнениеот betina » 13 Юни 2007, 18:10

Ралица, благодаря! Само моля да уточнине преписа на НА трябва ли да бъде заверен от Агенция по вписвания, което ще се окаже невъзможно без съебно удостоверение.
betina
Потребител

Назад към Имотни казуси