- Дата и час: 11 Яну 2025, 08:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОТАРИАЛНА ТАКСА?
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
НОТАРИАЛНА ТАКСА?
ИПОТЕКИРАМ АПАРТАМЕНТ, ОЦЕНЕН НА 82000 ЛВ, КРЕДИТЪТ Е В РАЗМЕР 21000 ЛВ. кОЛКО ПАРИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПРИГОТВЯ ЗА НОТАРИАЛНА ТАКСА ЗА ВПИСВАНЕ НА ИПОТЕКАТА?
- ssjordanova
- Младши потребител
ПРОСТО МЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОРИЕНТИРОВЪЧНА СУМА - 300, 400...КОЛКО? ЗА ДА НЕ ОТИДА ПРИ НОТАРИУС НЕПОДГОТВЕНА... ДА МИ СТИГНАТ ПАРИТЕ, НЕ ДА ЧУПЯ РЪЦЕ И ДА СЕ ЧЕРВЯ....
- ssjordanova
- Младши потребител
А защо просто не попитате нотариуса при който ще се изповядва сделката? От него ще получите най-точна информация по въпроса, който ви интересува.
- Never
- Младши потребител
Само ми кажете - правите договорна ипотека върху Ваш имот, така ли? Т.е. не купувате жилище чрез кредит? Просто таксите при договорна и при законна ипотека са малко различни.
- aglaia
- Младши потребител
приблизително ще ви излезнат разноските 200 лева, но при условие, че не заплащате услугата по написването на нот.акт за договорна ипотека.
- Never
- Младши потребител
Как е закупено жилището???? със средствата от кредита или с други средства, но ще го ипотекирате, за да обезпечите вземането на банката за кредита, който ще ви се отпусне?
- Never
- Младши потребител
ЖИЛИЩЕТО Е ЗАКУПЕНО ПРЕДИ 6 ГОДИНИ; СЕГА ТЕГЛЯ ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ С ИПОТЕКА И ТРЯБВА ДА СЕ УЧРЕДИ ЗАКОНОВА ИПОТЕКА.
- ssjordanova
- Младши потребител
Ипотеката може да бъде само ДОГОВОРНА, който ви е казал, че трябва да е законна, ви е въвел в заблуждение.
- Never
- Младши потребител
ДОБРЕ, МОЖЕ АЗ ДА БЪРКАМ ... ЗНАЧИ, СПОРЕД ТОВА, КОЕТО ПРОЧЕТОХ Е ДОГОВОРНА, НАЛИ? И АКО ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТЯ И НАПИСВАНЕТО НА НОТ.АКТ, КОЛКО ЩЕ МИ СРУВА? 200,00 + ? ? ПРЕДВАРИТЕЛНО МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!
- ssjordanova
- Младши потребител
Колегата Never точно Ви е отговорил, че таксите ще са около 200 лева без написване на акта, защото: нотариалната такса е 168,50 лева; около 10 лива преписи грубо слагам и 21 лева такса вписване. Ако нотариусът пише нотариалния акт за ипотеката, ще струва още 168,50 лева. Обикновено банките имат уговорки с нотариусите те да не събират тази такса, защот става малко "грубо", а банките водят кредитополучателите при определени нотариуси; някои банки пък сами си пишат актовете или ползват външни адвокати. Най-добре - звъннете на нотариуса (или в банката) и питайте - това са Вашите пари. За порядъка, мисля, Ви ориентирахме.
- aglaia
- Младши потребител
Всичко мина, изповядахме сделката пред нотариус / договорна ипотека/. Всички такси и хонорари, вкл. и към агенцията по вписванията ми излезе 350,00.
- ssjordanova
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|