- Дата и час: 11 Яну 2025, 05:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
параграф 4
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
параграф 4
моля за отговор на въпрос относно земеделска земя по прословутия параграф4 Баща ми притежава 600 кв м по този параграф няма постройка тъй като закона не го допускаше Миналата година почина казаха че се явили собственици но досега нищо не е предприето от никого Какво бихме могли да предприемем ?Имали някакъв давностен период защото той е обработвал земята 30 години?
- iliana_sl
- Нов потребител
Сигурно има план за новообразуваните имоти за местността. Трябва да проверите дали имота на баща ви е отразен в този план и дали той се води за собственик на имота. Ако е той можете да си съставите нотариален акт за собственост по обстоятелствена проверка. Но ако имота е отреден на старите собственици преди оддържавяването и вие сте пропуснали да обжалвате заповедта на Областния управител за одобряване на плана за новообразуваните имоти, тогава ще е много трудно да бъдете признат за собственик на наследствената земя.
- pinkopanter
- Потребител
Доколкото ми е известно, би трябвало да е издадено удостоверение или служебна бележка на баща Ви от Общината, с което му е представено правото да ползва земята. Обкновено Общината издава заповеди, с които дава възможност за закупуването на тези места от ползвателите или техните наследници. Ако имате такива заповеди и сте платили посочената сума можете да се снабдите с нотариален акт за собственост. Общината може да е обезщетила старите собственици на мястото и да е отказала възстановяването й на тях. Проверете!
- mi6i
- Нов потребител
Моля,изяснете ми каква е процедурата по параграф 4б от ПЗР на ЗСПЗЗ.Имам документи от поземлената комисия ,че имотът е на дядо ми.Сега от няколко месеца чакам заповед на кмета -в какво се състои тази заповед,какво ще бъде постановено с нея, и колко време може да се забави.Какво бих могъл да направя за ускоряването на издаването й.А чрез нотариус мога ли да се снабдя с нотариален акт за този имот-на основание давностно владение?
- metoDi
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|