- Дата и час: 11 Яну 2025, 04:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
узаконяване на таванско помещение в жилищно....
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
узаконяване на таванско помещение в жилищно....
с протокол но общо събрание с протокол№3 от23-0202002г.се взима решение за "преустройство на таванските помещения без да се посочва във какво.Да бъде изготвен "проект"и съгласуван с районната община.За целта "протоколът" се заверява при нотариус от което имаме копие.Но днес научаваме от УАГ на наше запитване ,че общината отговаря за това преустройства че е в жилище.От нас по протокола се подписвам пред нотариуса само аз присъствувал на това събрание.Ние сме съсобственици,аз и съпругата ми плащаме по 1/2 от данъчната отценка на имота.Съпругата ми не е била поканена и съответно не е положила подписа си за съгласие.Още повече ,че е видоизменено и решението за преустройство а не надстройка по зададения проект.За същия също не е уведомена и запозната и няма нейното даване на съгласие също.Валидно ли е това решение на месната община и още повече ,че се злоупотребява и с доверието ни?
- dimitar.b
- Младши потребител
А Вие , като давахте съгласие , какво си мислехте ,че ще бъдат преустроени таваните???
На кафене, басейн, стрелбище или супермаркет ???
Хайде стига номера....хората Ви направили жилища , сега пък недоволни
/ ясно е ,че е от завист/- да си кажем правичката.
Ако не сте получили достатъчно, това е друг проблем ,...... да си бяхте взели инвестиционен консултант и адвокат , но сте спестили .........нали?
Или може би сте предпочитали да Ви ги преустроят в MOLL ???
На кафене, басейн, стрелбище или супермаркет ???
Хайде стига номера....хората Ви направили жилища , сега пък недоволни
/ ясно е ,че е от завист/- да си кажем правичката.
Ако не сте получили достатъчно, това е друг проблем ,...... да си бяхте взели инвестиционен консултант и адвокат , но сте спестили .........нали?
Или може би сте предпочитали да Ви ги преустроят в MOLL ???
- AIN6TAIN
- Потребител
Въпросът е зададен много объркващо за мен.
Явно става дума за етажна собственост.
За решението на Общото събрание не е било необходимо да присъства съпругата Ви, т.к. СИО има 1 глас.
Договорът за надстрояване и съгласието са съответно второ и трето нещо.
Явно става дума за етажна собственост.
За решението на Общото събрание не е било необходимо да присъства съпругата Ви, т.к. СИО има 1 глас.
Договорът за надстрояване и съгласието са съответно второ и трето нещо.
ЗУТ, чл. 183
(2) Надстрояване или пристрояване на сграда - етажна собственост, се разрешава въз основа на договор за учредяване на право на надстрояване или пристрояване със собственика на урегулирания поземлен имот в нотариална форма и декларация-съгласие с нотариална заверка на подписите от всички собственици в етажната собственост.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|