начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

ДЕЛБА

Казуси за недвижими имоти

ДЕЛБА

Мнениеот ivieto29 » 17 Мар 2007, 02:52

Опитах сама из другите въпроси и отговори да намеря отговор на моя въпрос, но не успях.Затова моля помогнете!!!!
Майка ми почина,баща ми прехвърли неговия си дял на брат ми с покупко-продажба(с право на владение).Имота е къща на два етажа с голям двор.Брат ми е съгласен да ми остави(препише) едниния етаж,но след като се допитах до адвокатка-тя ми каза че ще се направи някаква делба -доколкото успях да разбера,без дори да става така че всеки да има нотариален акт.Как да постъпя,при положение че искам направеното да няма възвръщаемост и може ли да бъде всеки с дела си-с обща ползваемост до моята и смъртта на брат ми(и двете страни желаем това)?
Нужно ли ще ми е вещо лице?Аз ли трябва да го наема?Изобщо как да постъпя?
Има ли и клауза при която мога да поставя забрана за продажба (евентуално при моя смъртност) до навършване на пълнолетие на сина ми?И при един развод мъжа ми ще има ли право на дял от този въпросен имот?
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!!
ivieto29
Нов потребител

Re: ДЕЛБА

Мнениеот krasko666 » 18 Мар 2007, 20:22

zdr
pozvolih si da razdelq vyprosite i da se opitam da vi pomogna no dosta sle "lioboznatelna"
Майка ми почина,баща ми прехвърли неговия си дял на брат ми с покупко-продажба(с право на владение).

1. pri tozi slu4ai maika vi e ostavila kato naslednici vas, brat vi i ba6ta vi pri razli4ni kvoti / tqh 6te vi gi obqsni drug/
krasko666
Младши потребител

Мнениеот krasko666 » 18 Мар 2007, 20:24

Имота е къща на два етажа с голям двор.Брат ми е съгласен да ми остави(препише) едниния етаж,но след като се допитах до адвокатка-тя ми каза че ще се направи някаква делба -доколкото успях да разбера,без дори да става така че всеки да има нотариален акт.

2. ako se pravi delba vie 6te polu4ite nqkakva si 4ast ostanala vi ot maika vi Ako brat vi e syglasen moje da vi dari idealna 4ast ot tova koeto ima po nasledstvo i pokupko prodajba
krasko666
Младши потребител

Мнениеот krasko666 » 18 Мар 2007, 20:24

Как да постъпя,при положение че искам направеното да няма възвръщаемост и може ли да бъде всеки с дела си-с обща ползваемост до моята и смъртта на брат ми(и двете страни желаем това)?

3. ne znam kakvo pazbirate pod ob6ta polvaemost no pri sysobstvenost v idealni 4asti e ne6to takova
krasko666
Младши потребител

Мнениеот krasko666 » 18 Мар 2007, 20:25

Нужно ли ще ми е вещо лице?Аз ли трябва да го наема?Изобщо как да постъпя?

4. zavisi ot tova kakvo to4no iskate da napravite - delba darenie zamqna v idealni ili realni 4asti
krasko666
Младши потребител

Има ли и клауза при която мога да поставя забрана за продажба (евентуално при моя смъртност) до навършване на пълнолетие на сина ми?

5. mojete da go napravite kato mu prepi6ete imota i si zapazite pojizneno pravo na polzvane
krasko666
Младши потребител

И при един развод мъжа ми ще има ли право на дял от този въпросен имот?

6. ako vi e dareno ot brat vi i nasledstvo ne - ako brat vi vi go prodade za da ne moje da se razvalq darenie - da
krasko666
Младши потребител

Назад към Имотни казуси