- Дата и час: 11 Яну 2025, 01:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спиране на ток в собствен имот!
|
|
46 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Защо не подадеш една молба по чл.126ж от ГПК, сигурен ли си, че имаш ангажиран адвокат, не си прави тънки сметки, а потърси такъв, че да не ти излезе солено.
- aleks84
- Потребител
Разбира се ,че имам адвокат ,но понякога (без да се обиждате ) адвокатите не се сещат за всичко или го премълчават.
Ако може малко по подробно за чл.126ж от ГПК.
Ако може малко по подробно за чл.126ж от ГПК.
- escapeluxor
- Младши потребител
Докато тече делото не можеш да ги извадиш принудително. Надявам се адвокатът ти да е поискал месечно обезщетение за ползването на имота - тогава съдът ще ти го присъди и ти ще имаш да вземаш пари.
Идеята за чл. 126ж ГПК може да не проработи ( ако имотът ти е отнет насилствено или по скрит начин), защото вече има съдебен процес за предаване на владението. Това само адвокатът ти може да прецени.
Идеята за чл. 126ж ГПК може да не проработи ( ако имотът ти е отнет насилствено или по скрит начин), защото вече има съдебен процес за предаване на владението. Това само адвокатът ти може да прецени.
- tedi_2
- Потребител
tedi_2 написа:Докато тече делото не можеш да ги извадиш принудително. Надявам се адвокатът ти да е поискал месечно обезщетение за ползването на имота - тогава съдът ще ти го присъди и ти ще имаш да вземаш пари.
Имотът не ми е отнет (или аз разбирам грешно това което сте написали) ,а аз съм го купил от наемателите ,договорът за наем изтече ,те не са платили и стотинка и т. н..
- escapeluxor
- Младши потребител
Чл. 126ж. (1) Когато едно лице е лишено по насилствен или скрит начин от владението си на недвижим имот, то може да подаде молба до районния съд за възстановяване на владението по административен ред.
(2) Същото право има лицето и срещу ползвател, когото е допуснал в имота си и който отказва след покана да го напусне.
(2) Същото право има лицето и срещу ползвател, когото е допуснал в имота си и който отказва след покана да го напусне.
- aleks84
- Потребител
46 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|