начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ СЕГА!!!

Казуси за недвижими имоти

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ СЕГА!!!

Мнениеот idealist » 04 Мар 2007, 13:00

Помощ ми е нужна и то незабавна! С няколко думи, става въпрос за следното:Преди години дадохме със съпругата ми пари на тъщата :twisted: да закупи апартамент в голям и хубав град.Условието беше, че апартаментът ще се прехвърли след 5 години, понеже е ведомствен.Сестрата на съпругата ми отказа да участва в покупката.Годините минаха и когато поискахме да ползваме жилището се оказа,че това ни е забранено. Започнаха и безкрайни опити от наша страна да се разберем мирно и тихо и да прехвърли жилището или да върне парите.Нищо не излезе,а отгоре на всичко се оплака в полицията.В жалбата си признава, че апартаментът е закупен от нас. Освен това признание и документи за заем преди покупката , други доказателства нямаме :( .Моля за съвет и мнения по въпроса.[b]
idealist
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 04 Мар 2007, 13:10

Ами така както ми се струва не Ви остава нищо друго освен граждански иск пред районен съд по чл.55 или чл.59 от ЗЗД за неоснователно обогатяване на любимата Ви тъща.
Ако бяхте сключили писмено договор относно уреждане на правата и задълженията между Вас и тъщата при закупуването на въпросния апартамент сега щеше да е по-лесно.
Но тъй като нямате явно такъв,не Ви остава нищо друго освен тази защита.Не виждам и шанс да подадете жалба до Районна прокуратура за извършено престъпление "Измама" от тъщата по смисъла на НК.
Така,че консултирайте и упълномощете колега ,който да Ви води делата......Успех! :roll:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sharenkov_g » 05 Мар 2007, 11:29

Дайте повече разяснения относно:
"Условието...апартаментът да се прехвърли след 5 години.." и
Какво точно пише в договора Ви за заем?
sharenkov_g
Потребител

Мнениеот idealist » 05 Мар 2007, 20:02

Уговорката между нас беше само устна,предвид факта ,че до пет години апартаментът не можеше да се продава или прехвърля.Нека уточня, че годината е 1994.Заемът е потребителски, изтеглен дни преди закупуването.Поръчителите ,четирима на брой , бяха наясно с целта на заема.Останалата част беше от лични спестявания.
idealist
Нов потребител

Назад към Имотни казуси