начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Регулация на имот

Казуси за недвижими имоти

Регулация на имот

Мнениеот mr_minister » 12 Фев 2007, 20:50

Предостои ми да подписвам предварителен договор за покупко- продажба на имот. Аз от страната на продавачите. Договора е приемлив за мен освен една негова клауза. Тя гласи, че ако в срок от 45 дни се установи, че имота не може да се регулира, с двустранно съгласие договора се прекратява, без неустойки. Срока за изповядване на сделката също е 45 дни! Искам да знам дали имота, който имам, може да се уреголира или неможе. На скицата пише, че влиза в границите на регулационния план на Дружба, проблема според мен е, че формата му е много лоша. Парцела има лице на улица от 3ти клас, мисля.
mr_minister
Нов потребител

Мнениеот tedi_2 » 13 Фев 2007, 17:33

Вие нямате ли скица на имота си? В нея пише дали е урегулиран или не. Ако не е, единствено в техническата служба на общината могат да ви кажат дали може да се урегулира.
tedi_2
Потребител

Regulatsia

Мнениеот mr_minister » 14 Фев 2007, 21:36

Imam skitsa. Na neia pishe che imota e v regulatsionnite granici na Drujba. Tova e. Hodih do obshtinata, ot tam mi kazaha che edinstvenia koito moje da mi kaje e glavnia arhitekt na Sofia.
mr_minister
Нов потребител

Мнениеот geovan » 24 Фев 2007, 00:50

освен в регуляция за имота трябва да се изготви ПУП в общината ще ви обяснят
geovan
Потребител

Мнениеот zestate » 25 Фев 2007, 16:03

Доколкото на мен ми е известно, е нужно да се изготви "мотивирано предложение" за вкарване на имота в регулация. На мен в това отношение са ми били полезни доста http://www.geocad93.com. После това се внася в ДАГ, след което от там се получава официален отговор дали ще допуснат процедура за вкарване в регулация.
Аз бих ви посъветвал, да отидете в Геокад, при инж. Златанов, човека е доста в час тия неща.
zestate
Младши потребител

Назад към Имотни казуси