начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Как е възможно това?

Казуси за недвижими имоти

Как е възможно това?

Мнениеот wofer » 20 Яну 2007, 19:40

Бих искал да ви помоля за помощ и да ми кажете какво да направя. Имам следният проблем:
Имаме дворно място в регулация. Собственици сме трима човека, като двама от нас имат по 5/12 и един има 2/12. Наследника с часта с най-малка част(2/12) по неизвестен начин си е извадил нотариален акт на цялото място, без знанието на другите двама. Аз съм един от ощетените. Някой има ли представа как може да стане това и да ми препоръча добър адвокат към който мога да се обърна. Предварително ви благодаря за отделеното време!
wofer
Нов потребител

Мнениеот tiara » 22 Яну 2007, 12:28

v koi grad vi triabva advokat
tiara
Младши потребител

Мнениеот wofer » 22 Яну 2007, 15:31

В Ихтиман или Софиа.
wofer
Нов потребител

Мнениеот wofer » 14 Фев 2007, 21:56

Е хаиде де толкова ли няма някой свестен адвокат. Значи намерих адвокат но след две консолтаци той ми каза че имал някакви роднински връзки с подсадимите и се отказа да води делото, а аз си мисля че то и е давал напътствия как да си го присвои. Търся адвокат с които да започна делото, и мисля че мога да заведа дело и срещо опит за държавна измама, защото с хората който сам се консултирал ми казаха че има някаква измама но немогат да ми кажат точно каква е
wofer
Нов потребител

Мнениеот Lord_Niko » 14 Фев 2007, 22:28

Нотариалният акт констативен ли е?
Или сочи сделка?
Lord_Niko
Нов потребител

Мнениеот wofer » 16 Фев 2007, 15:15

nemoge da go delim, za6toto tazi gena deto si e izvadila notarialniat akt nqma nikakvo pravo, tq ne e nikakyv naslednik. Nemoga da nameria advokat tyk v raiona, za6toto: pri pyrvia deto otidoh i kato my obqsni6 kakvo e pologenieto, toi mi kaza 4e ima neredovni deistvia i imam pylnoto pravo da zapo4na deloto, no sled kato razbra za kia jena stava vypros se otkaza da mi advokat, za6toto toi i e pomagal da si izvadi predi6nia, sled tova otidoh pri drug, no sled edna sedmica i toi se otkaza, za6toto vyprosnata jena bila nqkakva rodnina na negovata, az si mislia 4e pyrviat advokat zzz na negovite kolegi v raiona i te se otkazvat da zavedat deloto. Taka 4e mi trqbva nqkoi dobyr advokat ot SF
wofer
Нов потребител

Мнениеот moni_d » 16 Фев 2007, 15:31

Ангажирайте адвокат, нашите обяснения няма да ви помогнат, раБотата трябва да се свърши от специалист. А що се отнася до това дали трябва да е супер адвоката ви, струва ми се, че всеки, който си гледа работата, може да ви помогне-не е нещо толкова специално.
Успех
moni_d
Потребител

Бъдете внимателна

Мнениеот krem_karamel » 16 Фев 2007, 16:34

[quote="wofer"]nemoge da go delim, za6toto tazi gena deto si e izvadila notarialniat akt nqma nikakvo pravo, tq ne e nikakyv naslednik.

Не приемате даже разумен съвет...

Ако един от съсобствениците се е сдобил с констативен НА заведете веднага делба и бързайте да я впишете, а ако не е от съсобствениците - друг вид иск, но побързайте с вписването.

Съвсем правилно ви съветват.

Аман от самолекуване и екпресни отговори в стил :"nemoge da go delim, za6toto ..".

Ако сте в съсътояние да прецените сама, защо питате тук.

А ако не сте дали достоверна информация (че един от съсобствениците се е снабдил с НА..) - защо питате професионалисти.
krem_karamel
Потребител

Мнениеот mibora » 16 Фев 2007, 19:37

Завеждайки делба,рискувате да загубите имота,отивайки на публична продан,при положение че не може да се раздели.Може би е по-удачно да заведете установителен иск за дяловете.Ако сте във владение,трябва да е отрицателен-тя трябва да докаже частта си от имота.При положение,че не сте във владение-може да е положителен установителен иск.
mibora
Потребител

Мнениеот mibora » 20 Фев 2007, 17:14

да,но ако се води делба,имотът може да отиде на публична продан.
mibora
Потребител

Назад към Имотни казуси