начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

НЕДЕЕСПОСОБЕН СОБСТВЕНИК

Казуси за недвижими имоти

НЕДЕЕСПОСОБЕН СОБСТВЕНИК

Мнениеот kronos_vt » 01 Яну 2007, 19:12

Имам проблем с прехвърлянето на имот, собственост на една семейна двойка, защтото мъжът е в несъстояние да изкаже правото си за продажба(претърпял е 2 инсулта).
Въпросът ми е : По какъв начин съпругата ще може да ми прехвърли имота?
Бързият отговор ще ми е от полза(цитиране на текст от закона и пр.).
Благодаря за съдействието!
kronos_vt
Нов потребител

Re: НЕДЕЕСПОСОБЕН СОБСТВЕНИК

Мнениеот donna » 01 Яну 2007, 19:18

kronos_vt написа:Имам проблем с прехвърлянето на имот, собственост на една семейна двойка, защтото мъжът е в несъстояние да изкаже правото си за продажба(претърпял е 2 инсулта).
Въпросът ми е : По какъв начин съпругата ще може да ми прехвърли имота?
Бързият отговор ще ми е от полза(цитиране на текст от закона и пр.).
Благодаря за съдействието!

Е това е нагло от ваша страна ...да ви се цитират и текстове ,нотариуса е отказал нали така .....не че няма възможност ................,не че няма там един текст в СК ,но поне нотариусите които познавам отказват и са прави :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот kronos_vt » 01 Яну 2007, 19:39

Няма нищо неморално в това да изпълниш желанието на един стар човек - да осугури финанси за децата си!
Проблемът е единствено в състоянието му - неспособен да защити правото, да даде основа на най-близките до него хора .
kronos_vt
Нов потребител

Мнениеот donna » 01 Яну 2007, 19:52

kronos_vt написа:Няма нищо неморално в това да изпълниш желанието на един стар човек - да осугури финанси за децата си!
Проблемът е единствено в състоянието му - неспособен да защити правото, да даде основа на най-близките до него хора .

Е как хем има желание ,хем не може да си защитити правото :lol: и още "несъстояние да изкаже правото си за продажба"

На мен пределно ми е ясно в какво състояние е човека след инсулта ,също ми е ясно ,че нотариуса отказва да изповяда сделката и много добре ви е обяснил защо.

Сигурна съм ,че въпросния съпруг идея си няма какво е намислила жена му....щял да осигурява прехраната ...........глупости ,намерили сте изгоден имот и се чудите как да го придобиете .Добре ,че нотариуса е излязъл свестен ,че е отказал да изповяда сделката.
donna
Старши потребител

Мнениеот d_d » 01 Яну 2007, 20:52

kronos_vt написа:....... да изпълниш желанието на един стар човек....

и как разбра , че именно това е желанието на човека ? щом нотариуса не може да го разбере , значи и ти не можеш, освен ако си екстрасенс.
d_d
Потребител

Мнениеот ana_maria » 03 Яну 2007, 08:57

Контекста на въпроса е " как да измамя нотариуса". Нагло! Не можете, освен ако не искате да носите отговорностите на това свое деяние. Човек е дееспособен след навършване на 18 годишна възраст до момента на отнемане на дееспособността. Това важи включително за хора с психични заболявания! :!:
ana_maria
Младши потребител

Назад към Имотни казуси