начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

трудности при вадене на нотариален акт за собственост

Казуси за недвижими имоти

трудности при вадене на нотариален акт за собственост

Мнениеот neikov » 04 Дек 2006, 10:58

Здравейте, за първи път съм в този форум. Имам следния проблем: аз, сестра ми и майка ми сме наследници на една селска къща, а документите с които разполагаме са: нотариално завещание от 1935г. (с марки на Царство България) в полза на дядо ми, удостоверения за наследници, стигащи до нас, актуална данъчна оценка и скица на имота. След разговора ми с нотариуската по район разбрах че тези документи НЕ били достатъчни за изваждането на нотариален акт за собственост, а трябвало да се прави обстоятелствена проверка поради липсата на какъвто и да е предишен нотариален акт. От друга страна е видно че къщата не е държавна собственост, защото през всички тези години дядо ми, а после и баща ми са плащали данъците й. Може ли да получа по-конкретна информация дали наистина се налага такава проверка в този случай и ако да, каква е процедурата стъпка по стъпка, колко време отнема и колко струва. Благодаря Ви.
neikov
Нов потребител

Мнениеот Solei » 04 Дек 2006, 14:20

Trqbva da se mine procedurata, za da se ustanovi, 4e imota ne e darjavna ili obshtinska sobstvenost - shte vi izdadat dokument za tova.No vi savetvam a potarsite advokat - taka shte spestite vreme i nervi, a i toi shte vi nabavi vsi4ki neobhodimi dokumenti, za da moje da polu4ite notarialen akt.
Solei
Нов потребител

Мнениеот neikov » 04 Дек 2006, 14:51

Това означава, че адвокатът ще ме снабди само с бланките или че самият той може да подава документите в областната управа вместо мен. Трябва да му издам пълномощно ли?
neikov
Нов потребител

Мнениеот moni_d » 06 Дек 2006, 15:36

По принцип трябва пълномощно, но ако от областта не го искат, няма проблем и без
moni_d
Потребител

Назад към Имотни казуси