начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Незаконни гаражи!

Казуси за недвижими имоти

Незаконни гаражи!

Мнениеот ogan » 25 Ное 2006, 00:32

Преди години сключих договор за наем - за ползване на общинска земя, където имаме построен гараж, с идеята по късно да закупя, местото, за което обаче категорично ми отказаха по късно.
Живея на друго място, в друг квартал, скоро получих писмо че ако не платя дължимата сума заедно с лихвата( която ми се вижда доста солена) срещу мен ще се образува съдебно производство!
Някой знае ли какви ще са последствията от това?
Гаража, го ползваме изключително рядко, но за съжаление е необходим, тъй като в квартала е пълно с т. нар. роми, които нямат да оставят колата ни здрава даже за една нощ! В същото време те строят непрекъснато незаконни къщи, автомивки и какво ли не!
Нима законите са само за българите!
Моля за вашето мнение!
ogan
Младши потребител

Re: Незаконни гаражи!

Мнениеот divain » 25 Ное 2006, 20:56

ogan написа:Преди години сключих договор за наем - за ползване на общинска земя, където имаме построен гараж, с идеята по късно да закупя, местото, за което обаче категорично ми отказаха по късно.

Да. Така е. Не е все едно да си купиш земята от физическо лице и от общината. Това е земя със различен статут .... и т. н.

Живея на друго място, в друг квартал, скоро получих писмо че ако не платя дължимата сума заедно с лихвата( която ми се вижда доста солена) срещу мен ще се образува съдебно производство!
Някой знае ли какви ще са последствията от това?

Ако имате договор за наем и той не е изтекъл , а Вие не си плащате наема , то естествено те ще си съберат дължимото ..... при всички случаи.

Гаража, го ползваме изключително рядко, но за съжаление е необходим, тъй като в квартала е пълно с т. нар. роми, които нямат да оставят колата ни здрава даже за една нощ! В същото време те строят непрекъснато незаконни къщи, автомивки и какво ли не!
Нима законите са само за българите!

За ОГРОМНО съжаление е така . Даже да съм по- точна " не за всички българи" , а за по- бедните , тези без "X-5","Q-7"... И Т. Н.
Моля за вашето мнение!
divain
Потребител

Мнениеот ogan » 26 Ное 2006, 22:25

:cry: :cry: :cry: :cry:
Вероятно трябва да платя в най скоро време ако не желая допълнителни неприатности. :( :( :(
ogan
Младши потребител

Мнениеот hella » 30 Ное 2006, 15:54

Задължително платете дължимите наемни суми и занапред плащайте редовно, ако държите да ползвате гаража.
За съжаление, в отношенията по продажби на имоти - частна общинска собственост Общината действа в качеството си на частноправен субект и само от добрата й воля зависи дали да пристъпи към продажбата.
В повечето общини ежегодно се съставят от администрацията, одобряват се от общинския съвет и се обявяват списъци на гаражите, които ще бъдат продадени. Съветвам Ви да проверите за такъв списък във Вашата община и да побързате да входирате искане за включване на ползвания от Вас гараж в списъка. Естествено, общината не е длъжна да удовлетвори искането Ви, но поне опитайте. А и списъкът може да бъде допълван при разглеждането му в комисиите на ОбС и на сесията :roll: ако ме разбирате...
hella
Нов потребител

Благодаря

Мнениеот ogan » 30 Ное 2006, 19:51

За съвета Ви! - а относно искането за включване във въпросните списъци - до кого е необходимо да бъде адресирано - до общинският съвет, до главният архитект или?? :oops:
ogan
Младши потребител

Назад към Имотни казуси