Първо не знам къде да пусна темата, за това я пускам тук.
Значи имам следния проблем и ме интересува дали някой се е занимавал с правната страна на въпроса относно сгради, които са паметници на културата. Въпроса ми е ако някой знае какъв е поне началния ред да ми помогне. Става дума за сграда в гр. Варна. Проблема като цяло е, че сградата се руши и трябва да се действа по - бързичко преди да е станало студено и невъзможно да се работи и да има някоя жертва. Благодаря на всички които се отзоват.
- Дата и час: 10 Яну 2025, 18:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Исторически паметниции
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
твърде интересно, че никой не се е заинтересувал от темата, а аз си мислех, че ще е интересна покрай тази масова психоза за "сгради-убийци", но явно както е в цялата ни държава никой не се интересува от от обществени проблеми ами гледа да му е пълен джоба. Жалко! Не могадаси обясня как са ни приели в ЕС при положение, че сме такива деца-идиотчета (да не употребявам други изрази)
- pdimitrow
- Потребител
Общинските съвети, кметовете на общини и кметовете на райони и кметства осъществяват по места ръководство и надзор по издирване, изучаване, опазване и популяризиране на паметниците на културата чрез специализираните структури в общинската администрация и чрез държавните музеи.
От ЗАКОН ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА И МУЗЕИТЕ
Просто ме заинтригувахте с темата, наистина е актуална, но в качеството на какъв се интересувате от тази сграда - собственик, орган , който се грижи за нея?
От ЗАКОН ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА И МУЗЕИТЕ
Просто ме заинтригувахте с темата, наистина е актуална, но в качеството на какъв се интересувате от тази сграда - собственик, орган , който се грижи за нея?
- grey74
- Нов потребител
СТЕФАН ДАНАИЛОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ, КОЯТО БИ ОБЪРНАЛА ВНИМАНИЕ НА ПО-ГОРЕ НАПИСАНОТО. И АЗ ВИ СЪВЕТВАМ ДА ОТПРАВИТЕ ЗОВ ДО НЕГОВОТО МИНИСТЕРСТВО.УСПЕХ!!!
- zdravkoshopov
- Потребител
Проблемът, който поставяте е доста сериозен /за Вас/, тъй като за ремонт на сграда паметник на културата се иска разрешение от Националния институт по паметници на културата-гр. София. Лошото е ,че там работят едни книжни плъхове и работата става много бавно. А за разрушаване не си и мислете-отнема средно 3г. с тези там просто не може да се говори.Казаното до тук е в случай, че сте собственик.
Ако сте длъжностно лице можете да използвате чл. 195 ЗУТ
Ако сте длъжностно лице можете да използвате чл. 195 ЗУТ
- georgi07
- Потребител
Това не звучи много успокояващо, но все пак е нещо. Благодаря за информацията. Сигурно ще трябва да се запася със суха храна и термос с кафе, ако наистина в този институт е чак толкова зле положението.
- pdimitrow
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|