начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля за съвет за имот в Созопол!

Казуси за недвижими имоти

Моля за съвет за имот в Созопол!

Мнениеот jarjarbinx » 12 Ное 2006, 14:45

Здравейте на всички, в безизходица съм за семеен имот в град Созопол и Ви моля да ми помогнете. С няколко изречения - имам перфектен нотариален акт от 1934 година, данните от който обаче не съвпадат с данните в действащия кадастрален план. От две години се опитваме да издирим някакъв по-стар кадастрален план (от 1911, 1936 или 1956), чрез който да сравним информацията, за да можем изобщо да претендираме (или поне това е изискването на Созополска община, която, естествено, всячески се опитва да НЕ ни съдейства). На този етап вече ни е нужно единствено да идентифицираме имота спрямо настоящия кадастрален план, но никъде не намираме ни скица, ни карта, ни дявол?!

Помогнете, моля и ще се отблагодарим подобаващо!
jarjarbinx
Нов потребител

Мнениеот scila » 13 Ное 2006, 09:18

Потърсете планове в кадастърът в София,при военните също се намират планове,които вече може да се ползват.Ако водите дело това би трябвало да го свърши вещо лице.Сигурно има някъкви стари регистри за имотите в които е описан вашия имот със съседи,потърсете помощ от тях,в техните стари нот.актове сигурно фигурирате като съседен имот.Проследете техните документи за собственост и ако те фигурират в новия кадастрален план ,логично е че и вашия имот е там.Търсете в архивите за вписвания,не само в кадастъра,хванете се за всичко което може да ви помогне.Някой от съседите ви може да пази стари скици вадени за нещо.
scila
Младши потребител

Назад към Имотни казуси