начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Исторически паметниции

Казуси за недвижими имоти

Исторически паметниции

Мнениеот pdimitrow » 08 Ное 2006, 12:32

Първо не знам къде да пусна темата, за това я пускам тук.
Значи имам следния проблем и ме интересува дали някой се е занимавал с правната страна на въпроса относно сгради, които са паметници на културата. Въпроса ми е ако някой знае какъв е поне началния ред да ми помогне. Става дума за сграда в гр. Варна. Проблема като цяло е, че сградата се руши и трябва да се действа по - бързичко преди да е станало студено и невъзможно да се работи и да има някоя жертва. Благодаря на всички които се отзоват
pdimitrow
Потребител

Мнениеот gosho72 » 08 Ное 2006, 21:48

Не става ясно какво е целта на Вашето питане,но ето Ви линк към закона за паметниците на културата.Там видях,че има разпоредби относно опазването и поддръжката.

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2126789122
gosho72
Потребител

Мнениеот pdimitrow » 09 Ное 2006, 10:28

Ами основния проблем е, че сградата се руши както бях написал. Знам, че е паметник на културата, защото питах в съответното кметство. А доколкото съм запознат не мога да я съборя или разруша без съответното разрешение от някакъв институ за паметниците на културата, или нещо такова. Препратиха ме към община Варна, но съответната служителка е в болнични и не се знае кога ще се върне, а аз се притеснявам тази сграда да не падне върху главата на някой, защото ежедновно оттам минават доста хора и МПС-та (даже някои паркират точно под нея). Ако стане нещо нали се сещате кой ще бъде виновен, собственикът т.е. "АЗ".
pdimitrow
Потребител

Назад към Имотни казуси