начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

предварителен договор за апартамент в строеж

Казуси за недвижими имоти

предварителен договор за апартамент в строеж

Мнениеот esk2004 » 02 Ное 2006, 00:55

Имам намерение да закупя апартамент в строеж от обещетен съсобственик на земята.Моля отговорете ми:
1. Как да отразя в предварителния договор покупката на идеални части от земята? Трябва ли да се иска разрешение от останалите съсобственици?
2. При сключване на предварителен договор трябва да платя 50% от стойноста. Мога ли да запиша капаро 10%, които ще загубя ако не сключа окончателен договор, а да имам сигурен начин да си върна останалите 40%?
Много ми е спешно, моля Ви отговорете ми по-скоро ако имате възможност!
esk2004
Нов потребител

Re: предварителен договор за апартамент в строеж

Мнениеот dolly » 02 Ное 2006, 01:38

esk2004 написа:Имам намерение да закупя апартамент в строеж от обещетен съсобственик на земята.Моля отговорете ми:
1. Как да отразя в предварителния договор покупката на идеални части от земята? Трябва ли да се иска разрешение от останалите съсобственици?
2. При сключване на предварителен договор трябва да платя 50% от стойноста. Мога ли да запиша капаро 10%, които ще загубя ако не сключа окончателен договор, а да имам сигурен начин да си върна останалите 40%?
Много ми е спешно, моля Ви отговорете ми по-скоро ако имате възможност!

ne mi se izqsni mnogo statuta na tozi sasobstvenik, po-tochno na sgradata v koqto ste kupuvate apartament, resp. na zemqta pod neq., no po skoro ne Vie trqbda da iskate kakvoto i da bilo razreshenie , a toi da Vi predstavi deklaraciq za otkaz na ostanalite da izkupqt, no tova ne vaji za veche sastestuvasta ES ili za obekt pridobit kato obezstetenie.
Za zapisvaneto na idealni chasti nqma nisto osobeno- ispisva se i saotventi idealni chasti ot .... obache tocho tiq idealni chasti deto ste pridobivate ot zemqta predizvikaha smut otnosno statuta na sgradata i na zemqtq pod neq- sasobstvenost li e?
Kaparo moje da si zapishete kato deset ot petdesette, stiga onzi da e saglasen da ne davate oste 10 dopalnitelno,no togava kato facticheski platena predvaritelno cena ste zapishete 4o procenta. Poslednoto/?- trqva da si vzemete jurist sas Vas, ako ne celiqt risk si ostava samo za Vas (ne che inache e sto procenta po-malak) . Neustoikite i isobsto garanciite za izpalnenie i otgovornostta pri neizpalneie sa nai-vajnata chast na edin dogovor i iziskvat dosta vestina v pravnata materiq. IMA NACHIN DA SI GI GARANTIRATE , ako samo tova Vi interesuva.
MNOGO SE CHUDA NA HORA KOITO S LEKA RAKA AVANSOVO PLASTAT PO 30 DO 50 PROCENTA OT CENA NA APRTAMENT PO PREDV. DOGOVOR, BEZ DORI DA SE KONSULTIRAT S JURIST, A POSLE - AMI SEGA KAK DA SE OSVOBODAVAM OT TOQ DOGOVOR...LELE, ZAMINAHA MI PARITE.
dolly
Младши потребител

Назад към Имотни казуси