Здравейте!
Искам Вашето мнение по следния въпрос:
Брат ми е разведен, като родителските права върху непълнолетния му син са присъдени на майката, съответно тя има право да живее в жилището до навършване на пълнолетие на детето. Апартаментът, в който живеят е лична собственост на мъжа и е придобит преди брака чрез покупко-продажба срещу гледане и издръжка, като в нотариалния акт е записано, че родителите си запазват правото да ползват целия имот докато са живи.
Въпросът ми е, може ли по някакъв начин жена му да не живее в това жилище и може ли нещо да се направи, след като родителите имат запазено право на ползване? И как стои въпроса, ако брат ми иска да го продаде, тя трябва ли да подписва декларация за отказ?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 10 Яну 2025, 19:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ НА СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ СЛЕД РАЗВОДА
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ НА СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ СЛЕД РАЗВОДА
natalito написа:Здравейте!
Искам Вашето мнение по следния въпрос:
Брат ми е разведен, като родителските права върху непълнолетния му син са присъдени на майката, съответно тя има право да живее в жилището до навършване на пълнолетие на детето. Апартаментът, в който живеят е лична собственост на мъжа и е придобит преди брака чрез покупко-продажба срещу гледане и издръжка, като в нотариалния акт е записано, че родителите си запазват правото да ползват целия имот докато са живи.
Въпросът ми е, може ли по някакъв начин жена му да не живее в това жилище и може ли нещо да се направи, след като родителите имат запазено право на ползване? И как стои въпроса, ако брат ми иска да го продаде, тя трябва ли да подписва декларация за отказ?
Благодаря предварително!
Nisto me moje da se napravi stom ima nenavarshilo palnoletie dete obsto za dvaata o prekrateniq brak i roditelskite prava sa predostaveni na maikata. Ne sam sigurna, no tq mai trqbva da plasta naem ne i deteto razbira se.
Ne moje da prodava, dori i pri nein otkaz , do otpadane na osnovanieto za predostavqne, zastoto v sluchaq zakonat brani dokrai interesite na deteto.Ne bi se nameril notarius , koito da izpovqda takava prodajba. Oste poveche , che i bez predostavqneto , pridobivaneto na sobstenostta e ogranicheno or drugo vestno pravo.
ima otkaz ot neina strana. Zakonat brani dokrai interesite na decata-
- dolly
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|