начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

дядо ми е разпределили наследството между синовете си ....

Казуси за недвижими имоти

дядо ми е разпределили наследството между синовете си ....

Мнениеот Aleksandar37 » 27 Окт 2006, 16:13

Здравейте, имам проблем за който ви моля за съвет...преди време дядо ми е разпределили наследството между синовете си .... разделили са го но не документално... на теб това..на теб онова, ако така мога да се изразя...едни от наследниците са го документирали съответно с нотариални актове....сега искаме и ние , но останалите не признават правото на баща ми...за съжаление той вече не е м-у живите и въобще незнам какво може да се направи ...как да си узаконим мястото?

благодаря Ви
Aleksandar37
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 27 Окт 2006, 17:11

Можете да се снабдите с НА за имота посредством извършване на обстоятелствена проверка.
Процедурата е сложна,за това потърсете адвокатска помощ.
gosho72
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 27 Окт 2006, 17:18

Снабдете се с удостоверение за наследници на дядо си и на баща си. После - с документи за собственост на имотите на дядо си и съответно тези, които са на братята/сестрите на баща Ви (от Агенцията по вписванията при районния съд по местонахождение на имотите). И отидете при колега - адвокат. Възможно е не само да Ви бъде съставен нотариален акт по обстоятелствена проверка, но и да "съборите" по съдебен ред техните нотариални актове, тъй като баща Ви е имал запазена част от наследството на баща си. Възможно е те да предпочетат да Ви съдействат, вместо да изложат на риск собствеността си. Все пак, вслушайте се в съветите на колегата, който ще си изберете - тук само можем да Ви насочим най-общо.
sunshine_75
Потребител

Назад към Имотни казуси