начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

И аз с/у ТОЛОФИКАЦИЯ

И аз с/у ТОЛОФИКАЦИЯ

Мнениеот sisi19 » 26 Сеп 2012, 18:11

Здравейте,
И аз като всички потърпевши от МОНОПОЛА се вдигам с/у тях.
На 20.09.2012 получих изпълнителен лист за дълг към Топлофикация на стойност 2.221 лв за периода от 04.2008г до 20.12.2011г, издаден на базата на чл. 404,405 т.1 и т.2 от ГПК, въз основа на Заповед за изпълнение ЧГД от 2011г.
Искам изцяло да оспорвам ИЛ. Само че, се обърках в сроковете.
В едноседмичен или в 2-седмичен срок, мога да подам моите възражения до РС чрез ДСИ.

Благодаря предварително.

П.П - решила съм да ги съдя до край.
sisi19
Потребител

Re: И аз с/у ТОЛОФИКАЦИЯ

Мнениеот sisi19 » 26 Сеп 2012, 18:48

poli_g написа:Вземанията на топлото се претендират по реда на чл. 410 ГПК ( не са сред привилегированите по чл. 417).
Срокът за депозиране на бланкетно възражение по чл. 414 ГПК е двуседмичен от дата на връчване на издадената заповед.
Възражението се депозира пред РС издал посочената заповед, не пред СИ.

Горното- принципно за процесуалния ред, но не съответства на твърденията ти. ИЛ ще ти бъде връчен с покана за доброволно изпълнение от СИ, само ако не си обжалвала издадената заповед в регламентирания срок.
Та, кой- РС или СИ?, и какво ти връчи?- изп. лист или заповед за изпълнение на парично задължение.

Това ясно. Но именно, че ИЛ ми е вече връчен на 20.09.2012г в едно с поканата за доброволно изпълнение. НЯМАМ връчена заповед или въобще нещо с което да са ме били уведомили за това. Именно тук малко се бъркам в сроковете и до кого всъщност се подават възраженията. До РС или до РС чрез ДСИ. Съда е Варненски Районен Съд , а ИП е от ДСИ.
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 28 Сеп 2012, 18:07

poli_g написа:Ако това, което излагаш е истина, а няма как да потвърдиш, докато не прочетеш делото в РС Варна, си в доста усложнена ситуация.
Утре, с бодра стъпка- към съда, за да видиш как ти е връчена заповедта- това е от особена важност за последващите ти действия.

Благодаря Поли за отговорите. Да това е направено веднага на другият ден след получаването на ПДИ. и именно този факт ме притеснява, че фактически е констатирано, че ми е било залепено уведомление, което на практика е нямало такова нито на вратата на апартамента ми нито на входната врата на блока, което мога да видя.
Единствената възможност за която се сещам в момента е да искам отмяна на ЗИ , поради невъзможност за оспорване пред ОС-Варна.
Другото нещо за което се сещам, е Е ли заявителят е задължен със заявлението си , да представи в едно с него справка по чл.47, ал.4 от ГПК, ИЛИ същата може да се предостави СЛЕД издаването на заповедта с оглед съобщение от РС до заявителя.
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 06 Окт 2012, 17:28

Как тълкувате следният член от договор с Топлофикация:

Срок на действие на договора е 1 година. считано от 1.10.2010 г. Настоящият договор се удължава автоматично с още една календарна година, в случай че никоя от страните не го прекрати с писмено предизвестие, дадено един месец преди изтичането на срока.

Аз го разбирам по следният начин:Че настоящият договор има действие една година от 1.10.210 до 1.10.2011г, като по силата на този член, същият СЛЕД изтичането на първата година автоматично се удължава до 1.10.2012г, НО НЕ ПОВЕЧЕ, след което ако не е подписан нов договор, би следвало да отпадне неговото действие.

В правилна насока ли съм ??? Или греша??? Разсъждавам от гледна точка на това, че във въпросният договор е вписано АВТОМАТИЧНО ЗА ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА, а НЕ Е писано АВТОМАТИЧНО ЗА ВСЯКА ПОСЛЕДВАЩА ГОДИНА.
sisi19
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство