начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Жалба за прекратяване по даваност на глоба към Община Варна

Жалба за прекратяване по даваност на глоба към Община Варна

Мнениеот snail » 05 Сеп 2012, 19:44

Здравейте,
Имам глоба от община Варна, поради това, че съм забавила регистрацията на МПС с 11 месеца през 2006/2007 г. Глобата е от 2008 г. Тъй като преди няколко дни исках да бракувам автомобила, в общината отказаха да платя данъците за 2010 и 2011. Имали нареждане от началника. Началникът ми каза,че това било практика, тъй като нямали друг механизъм за събиране на глобите. След спор с Началника платих данъците в Easy Pay и отчислих колата все пак. Но тази глоба не е ли с минала давност? (според ЗАНН 2 г?)Къде бих могла да се оплача от това,че ме възпрепятстват да платя данъците и да бракувам автомобила? И къде трябва да подам жалба, за да не се водя длъжник, ако наистина е минала давността?
Благодаря Ви предварително.
ПС. Стори ми се обидно данъкът на автомобила да е 12,50 лв, автомобилът е от 1992, кубатура 800, а глобата да е 110 лв поради това,че "АНО счита,че на извършителя следва да се определи наказание при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства", затова не я платих навреме. :)
snail
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство