Здравейте! Имам проблем с един кредит. За съжаление съм без работа от доста време и не мога да си обслужвам кредита. Фирмата с която се разправям сега за него ме заплаши онзи ден, че ще ме даде на съд и ще ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТА НА БАЩА МИ въпреки, че той е на негово име. Аз съм пълнолетен от 12 години, от 6 години не живея в него. Нямам никаква собственост нито върху него нито каквото и да било. Т.е. те не могат от мен да вземат нищо. Дори и пералня нямам. Въпроса ми е: може ли да бъде взето недвижимо имущество което не е на мое име, а на името на баща ми, който не е и гарант за кредита, а самият кредит е за 9 000 лв. Струва ми се, че тази въпросната фирма ме лъже в момента, само и само да ме стресне повече за да започна да плащам /нещо което бих правил ако можех към този момент/. Дали са ми срок до понеделник да внеса някаква сума иначе щели да вземат апартамента. Това за мен е абсурдно, човек който няма нищо общо с кредита по документи да го плати той. Другото което е, чувал съм, че за такива малки суми не може да запорират жилище. Вярно ли е и това?
Ще се радвам на бърз отговор на вас, населяващи форума. До понеделник ми се ще да имам информация по случая.
Благодаря ви предварително на всички отзовали се!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може би ме лъжат!!!!!
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Може би ме лъжат!!!!!
Ако баща ви не е поръчител по кредита и няма учредена ипотека в/у апартамента на баща ви за обезпечаване на кредита - може да бъдете спокоен - действително ви лъжат, за да ви стреснат и да почнете да плащате.
- neutralen
- Активен потребител
Re: Може би ме лъжат!!!!!
И аз така си мислех, но все пак исках да проверя и друго мнение по въпроса. Благодаря за скорошния отговор.
- norvin
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|