- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДСИ има ли право за задължения по издръжка да налаг
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ДСИ има ли право за задължения по издръжка да налаг
Здравейте ! случаят ми е следният , Получих покана за доброволно изпълнение от Д С Изпълнител с общо задължение в размер на 2 210 лв. поканата бе отправена до адреса на майка ми и аз случайно бях там и я получих а по настоящем съм без адрес на местожителство а имам постоянна регистрация в апартамента в който съдът определи до навършване на пълнолетие да живеят децата със бившата ми съпруга самият аз работя на 1/2 работен ден на 200 лева основна заплата от които плащам 1/4 тоест около 40 лв. на ЧСИ по изп.дело на банката като недвижимият единствен имот е вписан в регистъра /гарсониера/ а сега Д Ч Изпълнител ще описва вещите ми но те се намират в гарсониерата ми и се ползват изцяло от бившата ми съпруга , в предвид че поканата е отправена до адрес на майка ми има ли право да влязат да описват жилището и вещите на майка ми ? и друго в предвид на това че не съм баща на децата казано на съдебното заседание в бракоразводното дело от бившата ми съпруга и разводът изцяло по вина на съпругата бях осъден от съда съгласно чл.183 от НК на 100лв. глоба които нямам средства да платя така също и нямам възможност да плащам издръжка та на главният въпрос може ли Съдия Изпълнителят да наложи забрана за напускане на страната и на какво основание ? аз не искам да бягам но искам да заработвам пари за да си плащам за глупоста да бъда натрапен баща от нашите закони ни ДНК тестове ме спасяват от този казус тъй като сроковете са преклузативни изтървал съм ги и сега ще бъда донор още 10 години ще ви бъда благодарен за отговора чух че съгласно европейското законодателство не се ограничава свободното предвижване в ЕС. Благодаря ви за вниманието и отговора предварително .
- lubo59
- Младши потребител
Re: ДСИ има ли право за задължения по издръжка да н
lubo59 написа:Здравейте ! случаят ми е следният , Получих покана за доброволно изпълнение от Д С Изпълнител с общо задължение в размер на 2 210 лв. поканата бе отправена до адреса на майка ми и аз случайно бях там и я получих а по настоящем съм без адрес на местожителство а имам постоянна регистрация в апартамента в който съдът определи до навършване на пълнолетие да живеят децата със бившата ми съпруга самият аз работя на 1/2 работен ден на 200 лева основна заплата от които плащам 1/4 тоест около 40 лв. на ЧСИ по изп.дело на банката като недвижимият единствен имот е вписан в регистъра /гарсониера/ да внесете уточнение а сега Д Ч Изпълнител ще описва вещите ми но те се намират в гарсониерата ми и се ползват изцяло от бившата ми съпруга , в предвид че поканата е отправена до адрес на майка ми има ли право да влязат да описват жилището и вещите на майка ми ?
Може да обжалвате действията на СИ но в едноседмичен срок от получаване ПДИ затова ,че не сте уведомен надлежно.И тъй като на поканата пише ,къде ще се извърши описа СИ може и да не опише вещите принадлежащи на майка ви ,ако например от обстоятелствата е видно по смисъла на стих 465 ГПК ,че вещите не са на длъжника .Успоредно с това е предвидено и защита по исков ред.Въпросите ви са ,за консултация.
-
Pause - Активен потребител
Практиката ми от доста описи до сега показва, че когато опис се прави по постоянния адрес на длъжника, голяма част от описаните вещи просто нямат документи, от които да е видно, чия собственост са и по презумпция се счита от съдебните изпълнители, че са на длъжника и се описват и предават за съхранение на кредитора. Ако случайно изпадне някоя фактура или гаранционна карта сочеща обратното се връщат. Но определено както е споделил предишния колега въпросът е за консултация, защото има доста неясни моменти.
- edoras
- Нов потребител
Pause написа:lubo59 написа:Здравейте ! случаят ми е следният , Получих покана за доброволно изпълнение от Д С Изпълнител с общо задължение в размер на 2 210 лв. поканата бе отправена до адреса на майка ми и аз случайно бях там и я получих а по настоящем съм без адрес на местожителство а имам постоянна регистрация в апартамента в който съдът определи до навършване на пълнолетие да живеят децата със бившата ми съпруга самият аз работя на 1/2 работен ден на 200 лева основна заплата от които плащам 1/4 тоест около 40 лв. на ЧСИ по изп.дело на банката като недвижимият единствен имот е вписан в регистъра /гарсониера/ да внесете уточнение а сега Д Ч Изпълнител ще описва вещите ми но те се намират в гарсониерата ми и се ползват изцяло от бившата ми съпруга , в предвид че поканата е отправена до адрес на майка ми има ли право да влязат да описват жилището и вещите на майка ми ?
Може да обжалвате действията на СИ но в едноседмичен срок от получаване ПДИ затова ,че не сте уведомен надлежно.И тъй като на поканата пише ,къде ще се извърши описа СИ може и да не опише вещите принадлежащи на майка ви ,ако например от обстоятелствата е видно по смисъла на стих 465 ГПК ,че вещите не са на длъжника .Успоредно с това е предвидено и защита по исков ред.Въпросите ви са ,за консултация.
Надлежно си е уведомен, СИ прави справка в ГРАО за постоянен и настоящ адрес и пуска ПДИ на адреса, който е посочен в справката, или този адрес е посочен от взискателя, в изпълнителния лист също е изписан адреса на длъжника - СИ не си е измислил адреса (от да не кажа къде).
Няма опасност да ти наложи забрана за напускане пределите на Република България.
Най - добре е по всички въпроси които имаш, да се обърнеш към адвокат.
- soniia
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|