начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Относно договор с Кейбълтел/Близу без подпис на титуляра

Относно договор с Кейбълтел/Близу без подпис на титуляра

Мнениеот styll » 02 Фев 2012, 19:25

Здравейте!

Предварително се извинявам, ако има аналогична тема, която да изчерпва питането ми.

Казусът ми е относно договор за кабелна телевизия и интернет с Кейбълтел, по настоящем Близу от 2008 година, подписан на мое име, с моите лични данни, но не от мен лично, т.е. подписът на него не е мой. Адресът в договора не отговаря на моята адресна регистрация, т.е. не могат да ме свържат с него по документ. Договора е подписан за една година, като кабелната е плащана 3 месеца, след което, поради неудовлетворение от качеството на услугата, плащането е прекратено, интернета спрян, а след известно време съответно и телевизията.

Преди известно време започнаха да ме притесняват от фирма за събиране на вземания за дължима сума от над 300 лв към Близу, както стана ясно след сливането им въпросната сума е преминала към тях като задължение.
Въпросът ми е, при евентуален съдебен иск към мен, въпросният договор счита ли се за валиден, предвид факта, че не съм го разписвала собственоръчно, нито съм подписвала нотариално заверено пълномощно на подписалия го?

Предварително благодаря за Вашите отговори и оставам с уважение!
styll
Нов потребител

Re: Относно договор с Кейбълтел/Близу без подпис на титуляра

Мнениеот styll » 03 Фев 2012, 18:56

Съжалявам, ако въпроса ми изглежда глупав или неуместен, просто бих се радвала на съвет от някой юридически по-запознат от мен, за който бих била много благодарна :) !
styll
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Фев 2012, 15:29

styll написа:Здравейте!

Предварително се извинявам, ако има аналогична тема, която да изчерпва питането ми.

Казусът ми е относно договор за кабелна телевизия и интернет с Кейбълтел, по настоящем Близу от 2008 година, подписан на мое име, с моите лични данни, но не от мен лично, т.е. подписът на него не е мой. Адресът в договора не отговаря на моята адресна регистрация, т.е. не могат да ме свържат с него по документ. Договора е подписан за една година, като кабелната е плащана 3 месеца, след което, поради неудовлетворение от качеството на услугата, плащането е прекратено, интернета спрян, а след известно време съответно и телевизията.

Преди известно време започнаха да ме притесняват от фирма за събиране на вземания за дължима сума от над 300 лв към Близу, както стана ясно след сливането им въпросната сума е преминала към тях като задължение.
Въпросът ми е, при евентуален съдебен иск към мен, въпросният договор счита ли се за валиден, предвид факта, че не съм го разписвала собственоръчно, нито съм подписвала нотариално заверено пълномощно на подписалия го?

Предварително благодаря за Вашите отговори и оставам с уважение!

Естествено, че Вие не сте страна по тоя договор, ако наистина нещата са такива, каквито сте ги описала в поста си. А защо, след като не сте го подписала, нито сте упълномощила някого да го подпише от Ваше име, адресът, посочен в него, не е Вашият, търсят Вас за изпълнение на задълженията по него?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 04 Фев 2012, 15:51

Наде, ще ми купуваш шал, защото те кръщавам "Наде-питанката". :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Фев 2012, 21:14

Melly написа:Наде, ще ми купуваш шал, защото те кръщавам "Наде-питанката". :lol: :lol: :lol:

Мели, без въпроси не можем да стигнем до обективната истина. :lol: А пък за шала, нямаш проблеми, нали " требе" да те пазя да не изстинеш :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 04 Фев 2012, 23:15

nk7702n написа:
Melly написа:Наде, ще ми купуваш шал, защото те кръщавам "Наде-питанката". :lol: :lol: :lol:

Мели, без въпроси не можем да стигнем до обективната истина. :lol: А пък за шала, нямаш проблеми, нали " требе" да те пазя да не изстинеш :wink:

Опаааа.... Наде, не ти ли е достатъчна работата извън Лекса, та упорито търсиш "обективна истина" в поднесените под формата на преразказ факти и свързаните с тях въпроси? :roll:

П.П. Колкото до шала, все се надявах да уловиш чувството ми за хумор, а и не само... Естет съм. :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Фев 2012, 23:20

Melly написа:
nk7702n написа:

Опаааа.... Наде, не ти ли е достатъчна работата извън Лекса, та упорито търсиш "обективна истина" в поднесените под формата на преразказ факти и свързаните с тях въпроси? :roll:

П.П. Колкото до шала, все се надявах да уловиш чувството ми за хумор, а и не само... Естет съм. :lol:

Ами, имам си достатъчно работа извън лекса, Мели, ама тая пуста професионална деформация.. Навсякъде и по всяко време я търся тая обективна истина... :lol:
П.П. Нали знаеш : " Адвокатът е адвокат дори когато спи."
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 05 Фев 2012, 06:03

nk7702n написа:
Melly написа:
nk7702n написа:Мели, без въпроси не можем да стигнем до обективната истина. :lol: А пък за шала, нямаш проблеми, нали " требе" да те пазя да не изстинеш :wink:

Ами, имам си достатъчно работа извън лекса, Мели, ама тая пуста професионална деформация.. Навсякъде и по всяко време я търся тая обективна истина... :lol:
П.П. Нали знаеш : " Адвокатът е адвокат дори когато спи."

Eййййй, няма спирачка при теб. Провери си "сервото". Аз съм до тук. :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2012, 11:13

Ако командният център е читав, сервото се ремонтира, Мели! Обратното е безнадежден случай! :lol: И аз съм дотук, че оспамихме достатъчно темата. До скоро!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rashko » 05 Фев 2012, 17:49

Аз също съм клиент на БЛИЗУ а подписа на договора е на 13г ми /тогава/ дъщеря. Когато минавали да инсталират цифровия приемник детето усложливо подписало и 2г договор между мен и оператора. Не предприех действия защото така или иначе щях аз да го подпиша ако си бях в къщи. Просто споделям, че такава порочна практика съществува. :D
rashko
Потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2012, 17:53

rashko написа:Аз също съм клиент на БЛИЗУ а подписа на договора е на 13г ми /тогава/ дъщеря. Когато минавали да инсталират цифровия приемник детето усложливо подписало и 2г договор между мен и оператора. Не предприех действия защото така или иначе щях аз да го подпиша ако си бях в къщи. Просто споделям, че такава порочна практика съществува. :D

Такава порочна практика е известна на доста от юристите. Точно затова хората трябва да си отстояват правата, затова и зададох в началото риторичен въпрос на постващия кой реално е страна по тоя договор.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rashko » 05 Фев 2012, 18:30

"Договора е подписан за една година, като кабелната е плащана 3 месеца, след което, поради неудовлетворение от качеството на услугата, плащането е прекратено, интернета спрян, а след известно време съответно и телевизията." Твърди атора на темата.
Явно не доставчика а ползвателя постъпва некоректно.
:twisted:
Вероятно ще загуби моралния вот :D
rashko
Потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2012, 22:07

rashko написа:"Договора е подписан за една година, като кабелната е плащана 3 месеца, след което, поради неудовлетворение от качеството на услугата, плащането е прекратено, интернета спрян, а след известно време съответно и телевизията." Твърди атора на темата.
Явно не доставчика а ползвателя постъпва некоректно.
:twisted:
Вероятно ще загуби моралния вот :D

Ако написаното в поста на питащата е вярно, то тогава няма да го загуби.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rashko » 05 Фев 2012, 22:59

Оператора разполага с доказателства, че потребителя е ползвал услугата в период от цели 3 месеца. Идея си нямам дали същите ще имат доказателствена тежест в съда. Може да бъде изненадана много неприятно. За мен е интересно да разбера дали са възникнали облигационни отношения между страните и съгласно ЗЗД искът би бил допустим? А това с моралния вод го вмъкнах защото предаването "Съдебен спор"-обърква и без това изкривените представи на нашенеца за функционирането на съдебната ни система. Благодаря.
rashko
Потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2012, 23:39

rashko написа:Оператора разполага с доказателства, че потребителя е ползвал услугата в период от цели 3 месеца. Идея си нямам дали същите ще имат доказателствена тежест в съда. Може да бъде изненадана много неприятно. За мен е интересно да разбера дали са възникнали облигационни отношения между страните и съгласно ЗЗД искът би бил допустим? А това с моралния вод го вмъкнах защото предаването "Съдебен спор"-обърква и без това изкривените представи на нашенеца за функционирането на съдебната ни система. Благодаря.

:lol: Да, това предаване " Съдебен спор" много надъха българина. Въпросът е дали потребителят е станал страна по договора или не и въобще доколко са спазени законовите изисквания при сключването му. Иначе, иск си е допустим, друг е въпросът доколко ищецът ще докаже претенцията и съдът ще уважи иска.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот styll » 06 Фев 2012, 14:30

Благодаря за отговорите, както и за отделеното време. Договора е подписан от лице, на което бях наемател за известно време, без това да е било регламентирано никъде, т.е. без никакви договорни отношения, с моята лична карта. Нямам представа по какъв начин фирмата за събиране на вземания е намерила телефона ми, след като на въпросният договор не е той, предполагам, че имат някакви начини. Въпросът ми беше, след като подписът не е мой, има ли законова стойност този договор, при евентуално завеждане на дело от фирмата за събиране?
Отново се извинявам, ако въпросите ми звучат глупаво и благодаря!
styll
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 06 Фев 2012, 20:27

styll написа:Благодаря за отговорите, както и за отделеното време. Договора е подписан от лице, на което бях наемател за известно време, без това да е било регламентирано никъде, т.е. без никакви договорни отношения, с моята лична карта. Нямам представа по какъв начин фирмата за събиране на вземания е намерила телефона ми, след като на въпросният договор не е той, предполагам, че имат някакви начини. Въпросът ми беше, след като подписът не е мой, има ли законова стойност този договор, при евентуално завеждане на дело от фирмата за събиране?
Отново се извинявам, ако въпросите ми звучат глупаво и благодаря!

Точно защото написахте, че не сте подписала договора лично или чрез пълномощник, никой не може да Ви задължи да плащате дължимите суми по него. / със законни средства /. Ако някой се опита да използва форма на принуда - незаконни похвати за събиране на това вземане, това вече е друг въпрос.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот styll » 07 Фев 2012, 10:18

Благодаря Ви за отговорите! А дали някой може да ме посъветва, какво по-точно трябва да направя, ако дойде покана от ЧСИ за неустойка по този договор, и как по-точно се удостоверява, че съм я получила /поканата/, след като не живея по адресна регистрация и нямам никаква собственост? Възможно ли е да ми запорират заплатата, например, без да съм уведомена за такова дело, и ако да, то какво тогава трябва да направя, за да докажа, че запорът е направен неправомерно? Извинявам се за многото въпроси, както и ако звучат глупаво :oops: но никога до сега не съм се сблъсквала с правови взаимоотношения, и никак не съм наясно, какво бих могла да предприема при евентуална необходимост да оспорвам валидността на т.н. ми "обвързване" с Кейбълтел/Близу/ЕОС...
styll
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 11 Юли 2013, 19:51

Щом нещата се усложнят дотолкова си потърсете колега адвокат. Успех! :)
nk7702n
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство