Здравейте,
Продадох къща преди 6 м.,на която аз бях собственик, а родителите ми - ползватели. Партидата на ток се води на името на баща ми. Новия собственик ни увери, че веднага ще прехвърли партидата на свое име. До този момент не го е направил, натрупа неплатени сметки за няколко месеца и ел. захранването е спряно, но задълженията са на името на баща ми.Как трябва да се постъпи, за да се закрие партидата без да се плащат чужди задължения?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 07:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неплатени сметки от нов собственик
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: неплатени сметки от нов собственик
Към кое от трите енергорапределителни дружества сте?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Занесете им копие от нотариалния акт за покупко-продажбата, за да видят от коя дата насетне задълженията вече не са на стария, а на новия собственик.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
А родителите ви подписаха ли декларации за отказ от правото на ползване?
- zlatanovtodor
- Младши потребител
Да, и двамата подписаха заявление за отказ от вещното им право на ползване върху продавания недвижим имот.
- dani_mnt
- Младши потребител
Представа нямам защо продължавате да умувате, а не занесете копие от нотариалния акт в някой от клиентските центрове на енергийния оператор - очевидно става въпрос за пропуск на новия собственик да декларира имота като свой пред енергийното дружество и да прехвърли партидите на свое име, но това не означава, че не можете да се защитите с едно изискващо минимални усилия от ваша страна действие. Промяната в партидите на ЧЕЗ след това ще се извърши служебно и няма да сте заплашени от опасността да получите съобщение за образувано дело срещу вас /или срещу баща ви/ за неплатени сметки. За застраховка, на ваше място бих проверила и водата на чие име се води. Ако сте потребител на Топлофикация, още по-горещо препоръчвам да си проверите дали и при тях партидата е променена.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Подадохме в ЧЕЗ уведомително писмо с копие от нотариалния акт и ни увериха, че промяната в партидата ще стане по служебен път.
Благодаря на всички за отговорите.
Благодаря на всички за отговорите.
- dani_mnt
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|