начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Неправомерно прибиране на детски надбавки

Неправомерно прибиране на детски надбавки

Мнениеот ludmil71 » 17 Апр 2012, 10:43

Здравейте,
в продължение на две години, банка при която съм длъжник неправомерно?? ми прибира детските надбавки,
които постъпват по сметката. Все още не бях осъдена по този кредит, просто ми беше блокирана картата по която получавам и детските.
Ще попитате защо досега не съм си потърсила парите, ами не бях наясно, че нямат право да ми задържат тези пари. Преди седмици, когато ме осъдиха, разбрах, че нямат това право, да слагат ръка на обезщетения.
Самата банка е наясно, че средствата са от Социално подпомагане, тъй като идваха по нейна сметка, но въпреки това ги е взимала през целия период.

Писах на банката и получих следния отговор:
Изображение

Предполагам имат предвид тази клауза в договора:
Изображение

Мога ли да направя нещо в случая и да си потърся парите взети за този период, който е повече от две години, т.е. още когато детските бяха по 25лв?
Благодаря ви предварително!
ludmil71
Младши потребител

Re: Неправомерно прибиране на детски надбавки

Мнениеот ludmil71 » 14 Юни 2012, 10:21

Имам ли някакви шансове?
ludmil71
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 14 Юни 2012, 11:50

Нищо неправомерно не виждам. В случая сте дали съгласието си да си прибират суми от Вашата сметка, като няма никакво правно значение от къде са идвали тези суми. Относно несеквестируемостта на детски надбавки - някой Ви е излъгал, че този институт е приложим "извънсъдебно" ... т.е. от банката са абсолютно прави като Ви отговарят, че са прибирали сумите с Ваше съгласие /дали сте такова - вижда се/ в рамките на доброволно "извънсъдебно" изпълнение на задълженията.

С други думи - имали са всичкото право на света да Ви задържат и прибират сумите до момента!

След като вече са Ви осъдили, договорът за кредит е прекратен /най-вероятно/, съответно съгласието за доброволно изпълнение чрез събиране на сумите от Вашите сметки вече "не важи". От тук нататък тече принудително изпълнение, при което вече ще "важи" институтът на несеквестируемостта ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ludmil71 » 04 Дек 2012, 11:01

Аз отново ще възродя темата.
По тази точка на която се опира банката, означава ли, че дори и да получавам цялата си заплата там. имат пълното право да я прибират? Това ми се струва малко как да кажа, неправомерно.
ludmil71
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство