Здравейте,бих искала да попитам за процедурите,относно запорирането на заплата от ЧСИ.
Имам кредити към няколко банки, и тъй като не плащам редовно от едната банка ме осъдиха и ЧСИ ми наложи запор в размер на 1/3 от заплатата.
Интересува ме,може ли в даден момент ЧСИ да реши,че тази сума не е достатъчна и да поиска да дойде в къщи и да опише имуществото,въпреки че аз нямам такова?
Каква е процедурата,трябва ли да ме предопредят,кога ще дойдат или идват изненадващо?
Другото,което ме интересува е,понеже заради този запор плащането на другият ми кредит също започва да изостава,могат ли да направят втори запор,той от тази 1/3 ли ще бъде изплащан,или ще ми бъде взета още 1/3?
Много ми е притеснено,защото съм самотна майка с дете на 6 години,и парите,които ми остават не стигат,искам да си покривам кредитите,но не знам как.
Можете ли да ме посъветвате!
Благодаря предварително !
- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запитване,относно запор на заплата от ЧСИ.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запитване,относно запор на заплата от ЧСИ.
annip написа:Здравейте,бих искала да попитам за процедурите,относно запорирането на заплата от ЧСИ.
Имам кредити към няколко банки, и тъй като не плащам редовно от едната банка ме осъдиха и ЧСИ ми наложи запор в размер на 1/3 от заплатата.
Интересува ме,може ли в даден момент ЧСИ да реши,(СИ не решава, поне докато има постъпления за частично погасяване на задължението, освен ако Взискателят не поиска това- но не вярвам)че тази сума не е достатъчна и да поиска да дойде в къщи и да опише имуществото,въпреки че аз нямам такова? Може, при уговорката която направих, да предприеме действия по принудително изпълнение насочени към движимите ви вещи. Ще бъдете уведомена чрез нарочно съобщение, че на дата еди коя си в еди колко си часът ще дойде да направи опис на движимото( с указания за съдействие, последици при липсата му и прочее)
Каква е процедурата,трябва ли да ме предупредят,кога ще дойдат или идват изненадващо?
Другото,което ме интересува е,понеже заради този запор плащането на другият ми кредит също започва да изостава,могат ли да направят втори запор,той от тази 1/3 ли ще бъде изплащан,или ще ми бъде взета още 1/3? Възможно е да ви бъдат наложени няколко запора върху трудовото възнаграждение- няма пречка. Въпросът като как ще си поделят секвестируемата част двамата Взискатели не е ваш въпрос. За вас е важно, че имате несеквестируема част, гарантирана от правна норма, върху която не могат да "положат" ръка.
Много ми е притеснено,защото съм самотна майка с дете на 6 години,и парите,които ми остават не стигат,искам да си покривам кредитите,но не знам как.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g, Благодаря Ви за изчерпателният отговор!
Както разбирам,колкото и запора да бъдат наложени,те ще бъдат изплащани само от тази 1/3,а не както ме заплашват от втората банка,че останалите 2/3 ще отидат при тях,правилно ли съм разбрала?
Както разбирам,колкото и запора да бъдат наложени,те ще бъдат изплащани само от тази 1/3,а не както ме заплашват от втората банка,че останалите 2/3 ще отидат при тях,правилно ли съм разбрала?
- annip
- Младши потребител
annip написа:poli_g, Благодаря Ви за изчерпателният отговор!
annip написа:Здравейте,бих искала да попитам за процедурите,относно запорирането на заплата от ЧСИ.
Интересува ме,може ли в даден момент ЧСИ да реши,че тази сума не е достатъчна и да поиска да дойде в къщи и да опише имуществото,въпреки че аз нямам такова?
Каква е процедурата,трябва ли да ме предопредят,кога ще дойдат или идват изненадващо?
Другото,което ме интересува е,понеже заради този запор плащането на другият ми кредит също започва да изостава,могат ли да направят втори запор,той от тази 1/3 ли ще бъде изплащан,или ще ми бъде взета още 1/3?
- annip
- Младши потребител
annip написа:poli_g, Благодаря Ви за изчерпателният отговор!
Правилно сте разбрала.
-
narina - Потребител
Благодаря на всички !!!
- annip
- Младши потребител
Това (за 1/3 та запор на заплатата) може да изглежда спасително засега, но не решава проблемите. Потърсете решение и в други посоки - от една страна да потърсите по-високо заплащане(или допълнителна работа), от друга страна нов партньор в живота. Така заедно ще финансирате домакинството и вие ще можете да заделите повече за погасяване на кредитите.
- p_dyan
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|