начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Жалба за прекратяване по даваност на глоба към Община Варна

Жалба за прекратяване по даваност на глоба към Община Варна

Мнениеот snail » 05 Сеп 2012, 19:44

Здравейте,
Имам глоба от община Варна, поради това, че съм забавила регистрацията на МПС с 11 месеца през 2006/2007 г. Глобата е от 2008 г. Тъй като преди няколко дни исках да бракувам автомобила, в общината отказаха да платя данъците за 2010 и 2011. Имали нареждане от началника. Началникът ми каза,че това било практика, тъй като нямали друг механизъм за събиране на глобите. След спор с Началника платих данъците в Easy Pay и отчислих колата все пак. Но тази глоба не е ли с минала давност? (според ЗАНН 2 г?)Къде бих могла да се оплача от това,че ме възпрепятстват да платя данъците и да бракувам автомобила? И къде трябва да подам жалба, за да не се водя длъжник, ако наистина е минала давността?
Благодаря Ви предварително.
ПС. Стори ми се обидно данъкът на автомобила да е 12,50 лв, автомобилът е от 1992, кубатура 800, а глобата да е 110 лв поради това,че "АНО счита,че на извършителя следва да се определи наказание при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства", затова не я платих навреме. :)
snail
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство