начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

ново строителство - неизмазана калканна стена

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ново строителство - неизмазана калканна стена

Мнениеот suzy_4 » 25 Юни 2014, 10:26

Зравейте, ако знаете къде в кой закон е отбелязано, че калканната стена [b]НЕ[трябва да се измаже с външна мазилка??/b], ще съм Ви безкрайно благодарна за посоченото :roll: Или обратното: задължително измазване на всички стени на обекта
suzy_4
Младши потребител

Re: ново строителство - неизмазана калканна стена

Мнениеот vdggbg » 25 Юни 2014, 18:37

Как и с какво трябва да се измаже калканната стена - това го пише в архитектурния проект. А в ЗУТ пише:
Чл. 178 (3) Строежите не се въвеждат в експлоатация, когато:
...
4. не са завършени фасадите на сградите и постройките съобразно одобрения инвестиционен проект;
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Юни 2014, 18:39

Уважаема suzy_4. Външните ограждащи стени (калканни или други) трябва да достигнат определени в специалните нормативни актове показатели (топлопроводимост, капилярна влажност и др.). При това тези показатели са различни за различните видове обекти. За жилищни сгради е едно, за сушилня за тютюн друго за спортен център трето и ectr и ectr. В зависимост от тези изисквния и от мат'ряла от който са изпълнени с инвестиционния проект се предвижда (или не) измазване на съответната стена в т.ч. и калканната такава. Слава Богу нормотворците не са се сетили да забият някаква задължителна норма за измазване на калканната стена.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот suzy_4 » 26 Юни 2014, 10:16

Благодаря на всички. Много ми помогнахте за експертизата :D
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юни 2014, 10:39

suzy_4 написа:Благодаря на всички. Много ми помогнахте за експертизата :D
Дано, макар че постовете и на двама ни имат смисъл само на общи напътствия! Ако темата е създадена с цел да си помогнете в СТЕ, пазете се от някой който да не Ви измъчи с конкретни въпроси, на които да сте принудена да отговаряте с "да" или с "не".
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот suzy_4 » 26 Юни 2014, 12:20

Благодаря Ви за предупреждението. Вярно е - крещели са ми лицето, без основание. Успях тогава да си защитя мнението. Дано и сега се справя.
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юни 2014, 17:42

suzy_4 защо не отворите личните си съобщения
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация