начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

спор за граница с община(улица)...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спор за граница с община(улица)...

Мнениеот royalty » 29 Апр 2014, 21:29

Здравейте!
Имам следния казус и ще съм благодарен да бъда ориентиран и консултиран правилно.
Живея в с.Поленица, община Сандански.За селото има план за регулация от 1983г., като предходния е от 1956г.Няма одобрена кадастрална карта. Западната и северната граница на имота(парцела) са граничещи с улица, която по плана от '56г съвпада със сегадействащото положение. С плана от '83г. се предвижда разширение на западната част на улицата в посока парцела ни, като това разширение не е реализирано и до момента. Разполагаме с нотариални актове за собственост на Парцел, ведно с построената къща, като за граници на същия са посочени улицата.Нотариалните актове са дарение на идеална част от парцела от '88г. и за прехвърляне на друга част от същия срещу задължение за гледане и издръжка от 90'г., като и в двата става въпрос за един и същи парцел с едни и същи граници и за издаването им са използвани скици по. До '99 г. владеехме това пространство до сегадействащата улица, след това, след препирня на дядо ми с тогавашния кмет се стигна до отмъщение, чрез преместване на оградата навътре в парцела до предвиденото по новия план. Сега реших да направя няколко справки, при които техникът в общиската служба по геодезия съвсем се обърка( та и мен). Веднъж ми заяви, че старите граница е била до сегашната улица , а при последваща справка ми даде копие от скица с наложени чертежи от стария план, в която част от западната граница попада до сегашната улица, а северната граница попада в парцела ни,посочвайки ми графично изображение -знак за дере(доколкото съм запознат) като граница, казвайки ми да не се занимавам, и че може да изместят северната граница навътре в парцела ако искам западната да се върне до действителната улица. Могло някога да решат да правят улица, широка 16 м... на практика само при нас ще е широка толкова, защото надолу и нагоре от нас за целта трябва да бутат постройки...
Интересува ме: границите "улица" , "улица" посочени в НА сочат границите по новия(от 83г.) регулационен план или улицата по действителнопто положение? Какви стъпки следва да предпириема за да върна граница до сегадействащата улица и как да установя, спорния имот дали е наша собственост?
royalty
Потребител

Re: спор за граница с община(улица)...

Мнениеот julyanvonemona » 30 Апр 2014, 15:32

За да Ви се даде що годе упътване трябва да се виедят скиците отг сегашния (83) и предишния)56) г. план. Включете си личните съобщения.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот royalty » 01 Май 2014, 21:45

Как ще бъде най-удобно да ти изпратя скица? Трябва да ти кажа, че скицата ще е от справките направени сега..
royalty
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Май 2014, 13:50

royalty написа:Как ще бъде най-удобно да ти изпратя скица? Трябва да ти кажа, че скицата ще е от справките направени сега..
най- напред си включете пощата към лекс бг, по нататък ще видм.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Май 2014, 13:47

@royalty: Малко са Ви объркани обясненията, но от това, което се разбира - няма проблем да поискате изменение на плана за регулация на основание чл. 134 (2), т. 1 - освен ако преместването "на оградата навътре в парцела до предвиденото по новия план" не е било съпроводено с отчуждителна процедура. Междувременно, при същото условие, можете да си възстановите оградата по имотна граница.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация