- Дата и час: 04 Дек 2024, 06:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Земеделски земи.Много наследници?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Земеделски земи.Много наследници?
Здравейте.Четох много във форума, но не съм юрист и почвам вече да се обърквам,та реших да питам.Наясно съм, че без адвокат няма да се оправя, но искам да добия бегла представа и дали да се захващам.Пра-прадядо ми е умрял 1951г. и оставя близо 25 декара/12 имота/ земеделска земя на 6 наследника, а и те вече не са сред живите.Имотите са въстановени с решение на П.Комисия на наследниците на дядо ми през 1999г. Никой за десетки години, не се е поинтересувал и няма да се поинтересува за тях.Вероятно наследниците са много, а някои са и извън България- Сръбско.Въпроса ми е има ли законен начин за придобиване на имота от майка ми ,която е един от наследниците.Имота е във селски район, не е в регулация и въобще не е апетитна хапка, но пък си ни е наследство.Благодаря предварително.
- atanasnikolov
- Нов потребител
Re: Земеделски земи.Много наследници?
Останалите могат да продадат на майка Ви, за отсъстващите - с пълномощно по пощата. Ако и майка Ви е наследник може и делба. За придобиване по давност - трудно, но е възможност.
- finnan
- Младши потребител
Чл.59 (1) Когато лицето,което има право да наследява, е с неизвестно местожителство или макар местожителството му да е известно ,но не е поело управлението на наследственото имущество,районният съдия,служебно или по искане на заинтересуваните,назначава управител на наследството.
(2) Управителят трябва да направи опис на наследтвеното имущество.Той предявява и отговаря по исковете относно наследтвените имущества и задължения.За изпълнение на наследствените задължения, на заветите и за продажба на наследствените имоти той трябва да иска разрешение от районния съдия.
Това го цитирам от ЗН, дали има нещо общо с нашия случай и дали е приложимо на практика.
(2) Управителят трябва да направи опис на наследтвеното имущество.Той предявява и отговаря по исковете относно наследтвените имущества и задължения.За изпълнение на наследствените задължения, на заветите и за продажба на наследствените имоти той трябва да иска разрешение от районния съдия.
Това го цитирам от ЗН, дали има нещо общо с нашия случай и дали е приложимо на практика.
- atanasnikolov
- Нов потребител
Чл. 1. от неписаните правила на юристите в България: Оставете тълкуването на правните норми на професионалистите.
А сега сериозно, не вадете отделни норми от контекста и да тъкувате само тях.
Но ако си вярвайте - действайте както смятате за добре, всеки се учи от грешките си
А сега сериозно, не вадете отделни норми от контекста и да тъкувате само тях.
Но ако си вярвайте - действайте както смятате за добре, всеки се учи от грешките си
- finnan
- Младши потребител
Всички Вие знаете много повече от мен, не споря.Просто пак казвам искам да добия бегла представа за вариантите.
- atanasnikolov
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|