начало

23-ма адвокати протестират срещу съкращаване на съдийски щат, сезиран е и ВАС 23-ма адвокати протестират срещу съкращаване на съдийски щат, сезиран е и ВАС

Спешно се нуждая от помощ!!!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешно се нуждая от помощ!!!

Мнениеот chockolina » 22 Юли 2003, 10:10

Колеги, моля Ви, кажете какво мислите по следния казус! Като кредитор с установено вземане на обявено в несъстоятелност дружество искаме да участваме в обявена публична продан. Вземането ни многократно надвишава задатъка, който трябва да се внесе. Търговския закон препраща към ГПК, а съгласно чл. 378, ал. 2 "взискателят не внася тоя задатък, ако вземането му надвишава този размер". Не съм особено сигурна до каква степен е приравняването на "кредитор" по ТЗ с "взискател" по ГПК. По мое мнение, след като ТЗ препраща към ГПК, приравняването трябва да е пълно. Синдикът на дружеството не пожела да ми отговори на въпроса дали можем да участваме в проданта, без да внасяме задатък, като не можел да ми даде гаранция, че ще бъдем допуснати по този начин. Ако сте имали подобни случаи в практиката си, моля споделете ги! По изпълнителни дела сме процедирали точно така!
Отговорът ми е необходим спешно, тъй като задатъкът трябва да се внесе най-късно днес следобед!
Предварително благодаря!
chockolina
Младши потребител

Няма нужда!

Мнениеот chockolina » 22 Юли 2003, 10:45

Грешката е моя - днес прегледах промените в ТЗ.
chockolina
Младши потребител

Назад към Търговско право