начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

промяна адреса на дейност на ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промяна адреса на дейност на ООД

Мнениеот мая » 04 Фев 2004, 16:25

Бих искала да ви попитам , ако едно ООД иска да си смени адреса и да се премести от един град в сруг - например от София във Варна, трябва ли да се отпише от търг.регистър на Софийския съд и да се впише на ново в търг.регистър на Варненския или има друг начин да се избегне новата регистрация. Ако се премести дружеството във Варна това означава ли , че трябва наново да се регистрира по ДДС и БУЛСТАТ или може да си запази по някакъв начин старите партиди. Предварително ви благодаря.
мая

Re: промяна адреса на дейност на ООД

Мнениеот VV » 04 Фев 2004, 16:41

Ако 1 регистрирано ООД се премества от София във Варна, не е необходимо да се регистрира наново, нито да се регистрира в другият град с нов Булстат и Д №.
Няма такова нещо като "отрисва" - в Т. регистър се ВПИСВАТ промените в обстоятелството на дружеството-в случая новият адрес (доколкото разбирам се касае за промяна на седалище и адрес на управление). Виж чл.14 ТЗ!
VV

Мнениеот мая » 06 Фев 2004, 16:48

Нито един ли светнат няма по въпросите за търговските дружества или може би знаещите юристи не влизат в този сайт
мая

Мнениеот 23 » 06 Фев 2004, 16:59

Хей, Мая , говориш глупости, човека е прав- виж си задължителните за вписване обстоятелства - за Булстат и по ТЗ !
23

Мнениеот Лара » 06 Фев 2004, 19:48

Майо, задаваш въпрос, и без да си прочела отговора, правиш умозаключения....
Знаещите юристи са ТОЧНО в този сайт! За информация на НЕзнаещите...
Лара

Мнениеот мая » 09 Фев 2004, 16:09

Ами аз Ви питам точно защото не съм юрист, а един много знаещ такъв ми обясняваше надълго и наширо , че трябва най - напред да се заличи дружеството в София и да се регистрира наново във Варна. И аз затова реших да ви попитам, защото макар и да не съм юрист това ми се видя много странно. Не съм искала да обидя никого, просто исках да ми дадете съвет , авие направо ме нападате. Извинявайте , но явно имате много некомпетентни колеги след като дават такива съвети. И така доколкото ви разбирам трябва само да се подаде молба за промяна на седалището и адреса на управление в окръжен съд Варна, а след това и до данъчното и статистиката във Варна. Ще ви помоля да ми обясните по- подробно. Благодаря
мая

Мнениеот donna2 » 09 Фев 2004, 16:26

1. общото събрание взема решение за промяна седалището на дружеството
2. в окръжния съд по седалище на дружеството се подава заявление за вписване на промени в обстоятелствата
към него -протокола от общото събрание за взето решение за промяна на седалището ,квитанции за внесена ДТ иза обнародване
съдът по първоначалното седалище ще впише промяната и ще изпрати служебно фирменото дело по новото седалище ,съдът по новото ви седалище ще ви открие партида ,обнародването в ДВ се извършва от съда по първоначалната регистрация и от съда по новото седалище -чл.14 от ТЗ

това е накратко ,но следва да си наемете адвокат сама едва ли бихте се оправили
donna2
Потребител

Назад към Търговско право