начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Регистрация на клон

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на клон

Мнениеот Теодора » 04 Дек 2003, 14:08

Много ще съм благодарна, ако някой от вас който е регистрирал клон на дружество ми помогне за процедурата.
Седалището на дружеството е в София, а искам да регистрирам клон в страната. Документите се подават в СГС, а кой се произнася с решение,,,,,СГС или Окръжния съд по седалището на клона?
Благодаря предварително за помощта!!
Теодора

Re: Регистрация на клон

Мнениеот St. » 04 Дек 2003, 15:04

Po novata uredba purvo s reshenie za registracia na klon se proiznasia sudut po sedalishteto na druzhestvoto, t.e. SGS. Posle SGS na osnovanie chl. 17, al. 4 izprashta na suda po sedalishteto na klona prepis ot tova reshenie i Okruzhniat sud vpisva klona po sedalishteto na poslednia.
St.

Мнениеот Теодора » 04 Дек 2003, 17:18

И аз го разтълкувах по този начин, но не бях сигурна кой ще се произнесе с решение....
Много благодаря!
Теодора

Мнениеот Теодора » 04 Дек 2003, 17:20

,,,, А Окръжния съд следва ли да издаде някакъв документ за извършеното вписване, или просто го извършва служебно,,,,
Теодора

Назад към Търговско право