Искам да разкажа за абсурдните изисквания на Министерство на здравеопазването. В новата наредба № 19 от 29.09.2003г за санитарно-хигиенни изисквания към компютърните и интернет зали за обществено ползване
(обн.,ДВ,бр.88 от 7 октомври 2003 г.). Най- вече съм възмутена от Чл.7, в които има изискване в компютърните и интернет зали до 100 места, оборудвани с монитор, се осигурява санитарен възел с преддверие с отделни клетки за мъже и жени. На всеки следващи 100 места се осигурява по още един санитарен възел. На мен лично ми беше отхвърлен проект от ХЕИ, в които искам да сложа 5 компю-
търа. Как може да ме сравняват със залите, които имат 100 машини??? Това дали е насърчаване на малкия бизнес или е унищожаване на малките зали с помощта на държавата?! Моля за вашите коментари и юридическо мнение по въпроса! Благодаря Ви!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 14:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Държавата унищожава малките компютърни и интернет зали!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Държавата унищожава малките компютърни и интернет зали!
Napravete proekta za magazin za promishleni stoki,a kompjutrite slozhete kato eksponati za proba i demonstratzija,no toaletna vse pak trjabva da si ima1Ne mislite li?
- manioka
manioka, blagodarq za ideqta, no...mislq, 4e nqma da mine..:((..i oshte neshto...toaletna ima, samo 4e e edna, a ne dve i s predverie, no...ne go odobriha ot HEI.
- Йорданова
Държавата унищожава малките компютърни и интернет зали!
Saglasna sam s g-ja Iordanova 4e naistina Darjavat ni gleda po vsqkakav na4in da uni6toji malkite komputarni zali.Mislq 4e ne trqbva da ni sravnqvat s golemite zali .
I trqbva da ima nqkakvo oblek4enie za malkite .Za6toto te nemoga da pe4elqt tolkova kolkoto golemi .Az sa6to molq za mneniq i pravna pomo6t .Blagodarq Vi.
I trqbva da ima nqkakvo oblek4enie za malkite .Za6toto te nemoga da pe4elqt tolkova kolkoto golemi .Az sa6to molq za mneniq i pravna pomo6t .Blagodarq Vi.
- Ginka Nedqlkova
Е, дайте тогава да има (по вашата логика) Наредба за "малките" Интернет зали и Наредба за "големите" Интернет зали!!
Абе вие само ламтите за пари, а думи като "хигиена", "санитарни правила" и др. явно са ви съвсем чужди, а не би трябвало да е така!
Ползвам услугите на няколко Интернет-зали и трябва да ви кажа, че условията в тях са кошмарни (особено по крайните квартали)-много от тях дори нямат НИКАКВА тоалетна-да не говорим за мивка и сапун-като се има предвид, че по-голямата част от клиентите са деца - какво им предлагате вие-търговците?!
Само им взимате парите и нищо насреща-ник`ви подобаващи условия, дори компютрите ви са скапани, а Интернета е бавен.
Като трябва да взимате равни нямате, ама като изискват нещо от вас или трябва да дадете-само хленчите и се оплаквате.
Абе вие само ламтите за пари, а думи като "хигиена", "санитарни правила" и др. явно са ви съвсем чужди, а не би трябвало да е така!
Ползвам услугите на няколко Интернет-зали и трябва да ви кажа, че условията в тях са кошмарни (особено по крайните квартали)-много от тях дори нямат НИКАКВА тоалетна-да не говорим за мивка и сапун-като се има предвид, че по-голямата част от клиентите са деца - какво им предлагате вие-търговците?!
Само им взимате парите и нищо насреща-ник`ви подобаващи условия, дори компютрите ви са скапани, а Интернета е бавен.
Като трябва да взимате равни нямате, ама като изискват нещо от вас или трябва да дадете-само хленчите и се оплаквате.
- St. Anger
Г-н Ст. Ангер, искам да Ви кажа, че:1. Хигиената в даден обект зависи от работещите в него. 2. В посоченото оплакване от мен, става въпрос за това, че имам тоалетна оборудвана с необходимите хигиенни изисквания/ сапуни, кърпи за ръце...дезинфектанти/. Питам: защо трябва да имам тоалетна с предверие и отделни клетки за мъже и жени?, като имам 5 компютъра и 99% от клиентите са деца...3. Нямате никакво основание да казвате че сме обирджии, защото съм 100% сигурна, че не не сте запознат с данъците, таксите, патентите, лицензионните договори и таксите за НОИ, за интернет, отопление и да не казвам още колко....4. За интернета- това не зависи от собствениците, а от доставчиците/ запомнете го/!!!
P. S. Наи- големият обирджия е държавата, не ние! Аз роптая срещу това, че ме сравняват с огромните зали. Защо границата е 100, а не 20 компютъра? Защо да няма категоризация като при хотелите и заведенията? За 25 квадратни метра зала, ХЕИ искат 10 квадратни метра тоалетни....това е поредния абсурд на здравното министерство. Хвала на такъви български, мислещи глави, които създават условия за корупция!!! Благодаря за изказаното мнение все пак!
P. S. Наи- големият обирджия е държавата, не ние! Аз роптая срещу това, че ме сравняват с огромните зали. Защо границата е 100, а не 20 компютъра? Защо да няма категоризация като при хотелите и заведенията? За 25 квадратни метра зала, ХЕИ искат 10 квадратни метра тоалетни....това е поредния абсурд на здравното министерство. Хвала на такъви български, мислещи глави, които създават условия за корупция!!! Благодаря за изказаното мнение все пак!
- Йорданова
Mnenieto na ST.Angelo e qvno mnenie na 4ovek,koito ne se e sblyskval s biurokraciqta.Vijda se samo lyskvata strana na tozi biznes,a za drugoto si zatvarqme o4ite.Kom.zali sa nai visoki danaci i taksi.Za vsi4ko se pla6ta ne s jylti stotinki,a v zeleno.No tova ne se vijda.Samo se vijda,4e sa skapani komputerite i e bavna vrazkata.A ne moje da stava nikakvo sravnenie na malkite zali s po 10 komputera i tazi zala s 100 mashini.Za tova poddarjam mnenieto na G-ja Nikolova i mislq ,4e trqbva da ima nqkakvo oblek4enie za malkite zali i da se pomisli seriozno po vaprosa,za6toto ne 4akat nagotovo sobstvenicite na malki zali,a vlagat sobstveniqt si trud i sredstva....:
- milanova
- Нов потребител
Blagodarq na g-ja Milanova za istiski izrechenite dumi. Napylno podkrepqm mnenieto Vi.
- Йорданова
G-jo Iordanova loshoto ,e 4e samo nie si se podkrepiame,a ne sme hora na niakogo,togava edva li bihme imali takava sadba.Dano pone ima tuk nqkoi da pro4ete ne6to i da razbere bolkata na malkite zali.!!!
- milanova
- Нов потребител
G-jo Milanova, az smqtam, che e kraino vreme i nie da se obedinim i da napravim podpiska za tova, che sme machkani ot suma instancii. Neka sami da si pomognem! Dyrjavnite institucii vse shte ni machkat, dokato ne si izkajem nedovolstvoto. Blagodarq Vi!
- Йорданова
moje da smenqte i tuk
o6te prou4vam kakvi sa razhodite za da otvorq edna zala
no se dose6tam 4e smetkata 6te izleze debela
prisyedinqvam se kam nedovolnite
no ima i o6te ne6to
kato gledam tuk 95% ot zalite nqmat toaletni
ne pla6tat licenzi za igrite koito polzvat, a moje i ot drugite danyci da skatavat
misylta mi e 4e ako az sam redoven i pla6tam vsi4ko
kak moga da se konkuriram s tezi zali koito sa si napravo nezakonni
ne vqrvam skoro da sa minavali dany4ni ili da pravqt proverka za nelegalen softuer
a pyk tova za 2te toaletni ako se spazva nqma da ostane nito edna zala v grada
no se dose6tam 4e smetkata 6te izleze debela
prisyedinqvam se kam nedovolnite
no ima i o6te ne6to
kato gledam tuk 95% ot zalite nqmat toaletni
ne pla6tat licenzi za igrite koito polzvat, a moje i ot drugite danyci da skatavat
misylta mi e 4e ako az sam redoven i pla6tam vsi4ko
kak moga da se konkuriram s tezi zali koito sa si napravo nezakonni
ne vqrvam skoro da sa minavali dany4ni ili da pravqt proverka za nelegalen softuer
a pyk tova za 2te toaletni ako se spazva nqma da ostane nito edna zala v grada
- Weazel
Re: moje da smenqte i tuk
ok
4akam da mi prati6 mail
moje bi ne si si proverila po6tata na mail.bg
4akam da mi prati6 mail
moje bi ne si si proverila po6tata na mail.bg
- Weazel
13 мнения
• Страница 1 от 1
|