начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Изваждане на изпълнителен лист въз основа на Запис на запове

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изваждане на изпълнителен лист въз основа на Запис на запове

Мнениеот гала » 17 Сеп 2003, 13:02

Моля , някой колега да ми помагне с някой подробности , защото аз ГПК си го прочетох .
Имам Запис на заповед за дължима сума от 3000 лв . , която вече е изискуема , но длъжника ми отказжа да ми върне парите . По - различното е 4е той е с адрес на живеене гр. Пловдив и след като проверих няма никакво имущество на негово име / успял е да прехвърли дори колата си на сина си / .
Аз така или иначе мисля да пусна молба за изваждане на Изпълнителен лист от ПОС . НЯКОЙ ДА ЗНАЕ КАКВИ БЯХА НОВИТЕ ТАКСИ ПО тАРИФАТА N:1 .
Ако нещо не е така , моля някой да ме коригира . Благодаря .
гала

Re: Изваждане на изпълнителен лист въз основа на Запис на за

Мнениеот Иван » 17 Сеп 2003, 15:04

Новите такси са: за издаване на изпълнителен лист по ЗЗ-1% от сумата, за която се иска листа.
Защо пред ПОС? Съгл. чл.242 ал.2 във вр.с чл.237 б."д"-пред Районния съд по местожителството на длъжника или по местоизпълнението.
Що се отнася до имуществото, можете да се надявате на банкова сметка-справка от съдия-изпълнителя след образуване на делото.
Иван

Мнениеот Христозов » 17 Сеп 2003, 18:20

а предявихте ли си изпълнителния лист?
Христозов

Мнениеот гала » 18 Сеп 2003, 11:06

Ами всъщност , не . Сега съм още на етап да напиша Нотариална покана и да му я изпратя . В нея му давам 5 дневен срок . После ще отида до Пловдив и там ще подам документите пред Районен съд .
Може и нещо да не е така .
Кажете ми вашето мнение .
гала

Мнениеот Христозов » 18 Сеп 2003, 16:58

ако изп.лист има падеж работата не е добре , защото трябва да се предяви в следващите два дни след падежа -вж. чл.537 във вр. с чл.491 от ТЗ
Христозов

Мнениеот АК » 18 Сеп 2003, 17:31

Ако записът на заповед е без протест и с падеж на определен ден, можеш да го предявиш за плащане с Нотариалната покана. И тук естествено има противоречия в съдебната практика - за този конкретен случай някои съдии приемат че не е необходимо предявяване, респ. уведомяване на длъжника за започване на действия по събиране на вземането, други искат доказателства за такова уведомяване. Мисля, че нотариална покана, съдържаща изявление за предявяване за плащане ще ти свърши работа. Такса - 1% върху сумата за която се издава изпълнителния лист, въз основа на него - изпълнително производство, в хода на което можеш да поискаш справка от данъчното за имуществото на длъжника, вкл. за банкови сметки. Успех!
АК

Мнениеот notarius » 02 Окт 2003, 23:34

Predjavjavane se iziskva ot dosta sydili6ta,zatova e dobre o6te pri izdavaneto na ZZ da se predjavi na datata na padezha-na gyrba se pi6e syotvetnija tekst.Dobre e das e napravi i notarialno zaveren prepis(kopie) za da se dokazhe dostoverna data.
notarius
Младши потребител

Мнениеот sava » 03 Окт 2003, 08:40

Znachi evalata brato trjabvalo e da zaporirash imota i da iskash obezpechenie na iska po chl.308 ot GPK .kARAI SEGA MNOGO VEROJATNO E DA SI IMASH ZLATEN IZPULNITELEN LIST T.E. NISHTO NE MOJESH DA SEKVESTIRASH SHTOTO GO NJAMA.NO PREDJAVI GO NA SUDIJA-IZPULNITELJA ,MISLJA CHE TAKSATA E 15 KINTA ILI NESHTO TAKOVA BESHE .NO PO VAJNOTO E CHE MOJESH DA POLZVASH OTMENITELNIJA ISK PO 135 OT ZZD I PONE PO TOJA POVOD IZKAI OBEZPECHENIE NA ISKA PO 308.ZA TVA SE SESHTAM INACHE TAKA TOJA IZPULNITELEN LIST MIJESH DA SI GO ZAKACHISH NA STENATA.TVA MOGA DA TI KAJA.
I USPEH KOLEGA.
P.S. CHE KVO KATO E V PLOVDIV ,AKO SHTE DA E V PROVADIJA IMA MESTNA PODSUDNOST PO 83 OT GPK.NO BURZAI I ZAPORIRAI VPISHI SI ISKOVATA MOLBA I BURZAI CHE SHE ISTINESH OSHTE PO LOSHO.
A DA I DRASNI DVA REDA KVO E STANALO
sava
Потребител

Мнениеот sava » 03 Окт 2003, 08:45

OOOOOOOOO TIOSHTE NE SI GO IZVADIL ILI IZVADILA AKO E MINALA DATATA NA PADEJA STAVA OBIKNOVENNA RAZPISKA
TAKSATA ZA LISTA PO 237D E 2% OT DULJIMATA SUMA,NO PAK KAZVAM BURZAI TUK SOFIJA DE PRIZNAVAT I POKANA S OBRATNA RAZPISKA PISMO . E TVA E I BYRZAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sava
Потребител

Мнениеот Patilo » 03 Окт 2003, 11:24

A, tezi pravila vazat li, ako na ZZ e zapisano, 4e shte bude bez predjavjavane na plashtane? Inache taksata e 1 %. Ne obarkvajte kolezkata, vijte si novite taksi...
Patilo

Назад към Търговско право