начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

служебна бележка при бременност на самоосигуряващо се лице

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

служебна бележка при бременност на самоосигуряващо се лице

Мнениеот iavorets » 05 Сеп 2008, 15:58

Уважаеми колеги,
Обръщам се както към юристите в този сайт, така и към обикновени граждани, какъвто съм и самият аз, които вече са решавали такъв казус. Разчитам на вашата помощ!
Искам да попитам дали самоосигуряващо се лице в бременност може да удостовери своята временна нетрудоспособност пред НОИ с болничен лист? Както се досещате това лице е жена ми, която влиза в 45 -те дни преди раждането. Ако болничен лист не върши работа или не може да бъде издаден за самоосигуряващо се лице, както твърди самия гинеколог, при когото е записана жена ми за проследяване на бременността, дали това е служебна бележка за бременност. И дали този документ е равносилен както болничния лист за работещите жени в бременност. Много моля ако някой е изпадал вече в такава ситуация или ако някой знае нещо по въпроса да ни насочи как се действа при такава ситуация.
Предварително благодаря!
iavorets
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 05 Сеп 2008, 18:02

Я да издава болничен лист и да не се ослушва!
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kam74 » 08 Сеп 2008, 14:50

Аз се осигурявам по договор за управление, но то е същото и съм по майчинство от миналата година и при мен стана така:първия болничен се издава от лекаря при който съпругава ви ходи и е записана на женска консултация; втория се издава от болницата в която ще ражда, като ако има пренасяне т.е. ако роди след термина, за дните разлика от термина до датата на раждане трябва отново да вземете от същия лекар /при женската консултация/; и последния болничен за платените дни се взема от личния лекар.Подават се и редица други документи и декларации в НОИ
kam74
Младши потребител

Назад към Данъчно право