начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

управител на собствена фирма по време на майчинство

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

управител на собствена фирма по време на майчинство

Мнениеот anitast » 28 Юли 2008, 10:42

здравейте, казуса се състои в следното. Кандидатствам по един проект за подкрепа на стартиращ бизнес, при което ако съм одобрена трябва да регистрирам собствена фирма и аз да й бъда управител, но в момента съм бременна и когато регистрирам фирмата ще бъда в майчинство. В момента работя на две места с два трудови договора. Искам да попитам дали мога да бъда управител на ЕТ и да взимам майчинството си чрез двете маста на които работя сега. Трябва ли да се осигурявам като управител на фирма след като ще бъда в отпуск по майчинство и има ли вероятност да си изгубя майчинството?
Благодаря предварително за отговорите!
anitast
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2008, 11:15

Поне сто пъти тук е отговаряно на този въпрос.
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31460 и още и още...
sunrise
Активен потребител

Мнениеот anitast » 29 Юли 2008, 11:19

Благодаря sunrise, но мисля, че казуса ми е доста по-различен. Аз тепърва смятам да открия фирма и едно от изискванията по проекта, по който кандидатсвам е аз да съм управител. А ми казаха, че по разпоредби на НОИ трябва да си наема управител и да го осигурявам. Не знам дали мога аз да съм управител и едновременно с това да взимам майчинството си от двете фирми, в които работя сега.
Малко е объркано (поне за мен), и ще съм благодарна ако ми дадете конкретен отговор.
anitast
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 29 Юли 2008, 11:26

Същото е. Ако регистрирате Едноличен търговец, то тази правна форма няма управител., а що се отнася до ЕООД например, ако изискването е такова, едва ли ще има изрично изискване , Вие да сте управителя. Освен това , Вие може да сте управител, но за периода на майчинство , да назначите прокурист. Прочетет внимателно написаното от Недев.
sunrise
Активен потребител

Назад към Данъчно право