начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Коя степен на образование се записва в трудовият договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Коя степен на образование се записва в трудовият договор

Мнениеот valeri_999 » 01 Дек 2016, 03:58

Здравейте уважаеми колеги .Бих искал да задам един конкретен вьпрос вьв врьзка с трудовият ми договор и по конкретно моето образование посочено в него:
Сключил сьм трудов договор на 03 08 09г по чл67,ал1,т1 от КТ с моят работодател .
като за целта сьм предоставил всички изискуеми документи и удостоверения включващо в тях и диплома за завьршено средно професионално образование сьс специалност шлосер монтьор и друга диплома за завьршено средно техническо образование сьс специалност"Технология на машиностроенето" и квалификация "Техник".В договора ми е посочено по ниската степен на образование средно специално сьс специалност "шлосер монтьор" а не е посочено по висшата степен на образование "средно техническо сьс специалност "Технология на машиностроенето" и квалификация "Техник". Все пак сьм учил още 2 години и половина вечерно за да получа тази квалификация.Моя грешка е че като сьм прочел и подписал договора не сьм обьрнал внимание на това обстоятелство и то доста дьлго време, наскоро когато ми врьчиха един анекс кьм договора го видях.
И вьпросьт ми е дали мога да претендирам пред Директора за поправяне на грешката в договора ми .
Благодаря, Ви предварително за желанието и отговорите които ще получа .Моля да ме извините но не сьм най добрият правописец....
valeri_999
Младши потребител

Re: Коя степен на образование се записва в трудовият договор

Мнениеот katerinakuch » 03 Дек 2016, 14:00

Здравейте!
Разбира се, че можете да претендирате за поправяне на грешката. Предполагам, че ще постигнете компромис с Вашия работодател.! Успех! :)
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Трудово право